avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis categoria C si D
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis categoria C si D

Va rog sa ma ajutati in vederea obtinerii unor informatii :
Obtinerea unui permis categoria C/ CE si D/ DE pt un cetatean de nationalitate germana ,posesor de permis catgoria B ;
ce documente sunt necesare unde se pot depune ?
Si daca acest permis obtinut in Romania va fi valabil si in tarile din UE ?
Daca actele sunt similare cu cele ale cetatenilor romani insemnad :
-Fisa de scolarizare in care se consemneaza si avizul medicului "apt pentru conducerea autovehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea.
-Cererea-tip, semnata de solicitant
-Certificatul de cazier judiciar ( cu mentiunea examen auto )
-Copia actului de identitate / copie pasaport

Astept un raspuns din partea dvs

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Poate un cetățean moldovean să facă, la poliție, o cerere de renunțare la permisul de conducere moldovenesc și să obțină un permis românesc? vicutza45 vicutza45 Bună ziua.. In cazul in care o persoana detine deja un permis de conducere moldovenesc,care nu este valabil mai mult de 6 luni pe teritoriul Germaniei(nici ... (vezi toată discuția)
Cazier aleksyk aleksyk daca am cazie mai am voie sa dau de permis (vezi toată discuția)
Permis de conducere jemna.nicolae jemna.nicolae Buna seara la toti. Sunt in Italia de 2 ani jumate si rezident mai mult de un an. Doresc sa fac permisul de conducere romanesc. Dupa legile la italieni am ... (vezi toată discuția)