avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Combustibil PFA, PFI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Combustibil PFA, PFI

Vreau sa intreb daca bonurile de combustibil se pot deduce integral pt anul 2011 pentru "Actvitati auxiliare intermediere financiare, exclusiv activitati de asigurari si fonduri de pensii" adica agent la Raiffeisen Banca pt Locuinte. Si mai intreb, ce cheltuieli se pot deduce pe PFI, dar pt PFA?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:27, 22 Mai 2012
Conform OUG 125/2011 privind modificarea codului fiscal, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, se acorda deductibilitate de 50% pentru cheltuiala cu combustibilul si tva -ul aferent.

Potrivit art. 48 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal si normelor metodologice date in aplicarea acestuia, conditiile generale pe care trebuie sa le indeplineasca cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:

a) sa fie efectuate in cadrul activitatilor desfasurate in scopul realizarii venitului, justificate prin documente;

b) sa fie cuprinse in cheltuielile exercitiului financiar al anului in cursul caruia au fost platite;

c) sa respecte regulile privind amortizarea, prevazute in titlul II, dupa caz;

d) cheltuielile cu primele de asigurare sa fie efectuate pentru:

1. active corporale sau necorporale din patrimoniul afacerii;

2. activele ce servesc ca garantie bancara pentru creditele utilizate in desfasurarea activitatii pentru care este autorizat contribuabilul;

3. prime de asigurare pentru asigurarea de risc profesional;

4. persoane care obtin venituri din salarii, potrivit prevederilor capitolului III din prezentul titlu, cu conditia impozitarii sumei reprezentand prima de asigurare, la beneficiarul acesteia, la momentul platii de catre suportator.

Sunt cheltuieli deductibile si cele efectuate pentru intretinerea si functionarea spatiilor folosite pentru desfasurarea afacerilor chiar daca documentele sunt emise pe numele proprietarului, si nu pe numele contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: ce cheltuieli poate deduce un pfa expert tehnic judiciar valerian_gl valerian_gl Ce cheltuieli poate deduce un PFA expert tehnjc judiciar în specialitatea cadastru-topografie, cu reţinere la sursă 10% impozit? Există un anumit ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot deduce din impozit (intreprindere individuala) paptamas paptamas Buna ziua. Am o intreprindere individuala (neplatitor de TVA), un fel de PFA cu angajati. As vrea sa ma informati ce cheltuieli se pot deduce din ... (vezi toată discuția)
Cheltiueli deductibile pfa diriginte de santier ovidiuo ovidiuo Buna ,ca diriginte de santier PFA platitor de TVA ce cheltuieli deductibile pot avea? Multumesc! (vezi toată discuția)