avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce inseamna sa fii proprietar (in special la etajul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce inseamna sa fii proprietar (in special la etajul patru)

Buna ziua! Am o garsoniera la etajul patru, proprietar fiind am cautat sa-mi creez conditii cat de cat prielnice .Am facut imbunatatiri insa o data cu sosirea anotimpului rece am avut surpriza neplacuta sa constat ca apa se infiltreaza prin tavan , scurgandu-se atat pe intrerupator dar si pe mijlocul tavanului deci pe sursa de curent.Mi-am facut acoperis insa apa tot se infiltreaza de la vecinul.Am in laterale doua garsoniere ce apartin acelei persoane care culmea are firma de constructii,insa nu a facut nici o imbunatatire la acele garsoniere (nu sunt locuite nici locuibile din cate se pare) si nici nu vrea .In urma discutiilor purtate cu dumnealui reiese faptul ca vina este a mea (fiindca am facut acoperis) si vrea ca toti locatarii inclusiv de la celelalte etaje sa contribuie la izolatia din dreptul garsonierelor dansului.Ce demersuri pot face eu ,care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i fac pentru ca "vecinul" e foarte dificil si nu si respecta cuvantul.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:47, 24 Mai 2012
kami30 a scris:

...vrea ca toti locatarii inclusiv de la celelalte etaje sa contribuie la izolatia din dreptul garsonierelor dansului.

Vecinul dumneavoastra are dreptate. Terasa blocului este parte comuna pentru toate apartamentele si spartiile cu alta destinatie din bloc. Asa ca toate costurile pentru reparatia terasei sau acoperisului se suporta de toti proprietarii, indiferent de etaj, proportional cu suprafata apartamentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis terasa dan13cris dan13cris Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera la etajul 8/8 al unui bloc din Bucuresti. Doresc sa stiu daca reparatiile la acoperisul terasei garsonierei se ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)