avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Imobiliar-Bloc categoria de urgenta U1
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Imobiliar-Bloc categoria de urgenta U1

In urma cu 10 luni, am cumparat prin Prima Casa, un apartament intr-un bloc despre care de curand am aflat de la administratorul asociatiei de propietari, a fost evaluat prin 1995 ca fiind "cu risc seismic" si incadrat in clasa de urgenta U1.

Am informat banca de acest fapt, mi-au spus ca, daca se dovedeste ca blocul chiar este cu risc seismic, se va proceda la rambursarea imediata a creditului...

Cei care au verificat actele creditului, sau au facut evaluarea apartamentului, cei care au luat banii pe asigurare, s.a.m.d, nu este cineva care nu si-a facut treaba asa cum trebuie?

Daca se ajunge la rambursarea anticipata a creditului, ce se intampla cu banii pe care i-am cheltuit eu, pt renovarea apartamentului, si toate taxele si platile pe care le-am facut pt cumpararea apartamentului(care ajung la 11-12000 de RON)?
Cel mai recent răspuns: c_andrei25 , utilizator 17:08, 1 Iunie 2012
Buna ziua!
In mod normal trebuia ca evaluatorul la momentul intocmirii raportului de evaluare sa verifice listele imobilelor cu risc seismic, care in Iasi se gasesc pe site-ul primariei, dupa care sa mentioneze in reportul de evaluare si sa informeze banca daca imobilul respectiv este mentionat in lista, daca are atribuit grad de urgenta si care este acela. La randul ei banca comunica societatii de asigurare acest lucru care ia decizia de a asigura sau nu bunul respectiv. In cazul dumneavoastra imobilul odata ce a fost asigurat, inseamna ca lista a fost verificata macar de asigurator si nu trebuie sa va faceti griji.
Dar consultati lista imobilelor cu risc seismic pentru a sti macar in ce imobil locuiti, nu ascultati toate gurile rele.
O zi buna!
Pai tocmai asta este, ca am gasit lista cu imobile cu risc seismic, tocmai pe site-ul Ministerului Transporturilor si al Dezvoltarii Regionale..., si este semnata de multa lume, cum ar fi presedintele cons judetean, reprezentantul Inspectoratului in Constructii samd. Deci chiar este cu risc seismic.
Deci ce ar trebui facut in aceasta situatie?
Dau in judecata pe cineva?
Eu sunt de parere ca nu aveti nici o vina si nu ar trebui sa aveti de suferit dar depinde de ce anume are de gand banca iar in privinta aceasta va poate ajuta un avocat.
Ok, multumesc de raspuns. Acum sa vedem daca raspunde si un avocat la intrebarea mea.

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar - viciu ascuns c_andrei25 c_andrei25 Buna ziua In luna iulie 2011, am cumparat printr-un credit Prima Casa, un apartament intr-un bloc despre care am descoperit dovezi ca este cu risc seismic, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea locuintelor cu risc seismic miulian miulian Am incercat sa ma informez de pe net, dar informatiile sunt contradictorii; apartamentele din blocuri cu Urgenta 1 sau Risc 1 ( sunt 2 lucruri distincte ! ) ... (vezi toată discuția)
Credit pentru apartament in bloc vechi - pot obtine? gunnar gunnar Buna ziua, Exista vreo lege care impiedica luarea unui credit ipotecar pentru a cumpara un apartament intr-un bloc vechi?Vechi = bloc construit intre ... (vezi toată discuția)