avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Credit imobiliar - viciu ascuns
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Credit imobiliar - viciu ascuns

Buna ziua
In luna iulie 2011, am cumparat printr-un credit Prima Casa, un apartament intr-un bloc despre care am descoperit dovezi ca este cu risc seismic, incadrat in Categoria de urgenta U1(evaluat in 1995).
Nu am fost informat de acest viciu, nici de banca(care a evaluat apartamentul cu un evaluator de-al lor), nici de propietar.
Vreau, daca tot platesc 30 ani,, sa schimb apartamentul cu unul care nu este intr-un bloc cu risc seismic, si sa-mi recuperez si banii pierduti.
La cine ar trebui sa apelez, in continuare? (la expertii bancii, la OPC, la FNGCIMM, la un avocat?)
Ca sa puteti "schimba" apartamentul cu unul care nu este intr-un bloc cu risc seismic si sa va recuperati banii platiti vanzatorului, va trebui sa obtineti in instanta anularea contractului de vanzare-cumparare.
Asadar, va trebui sa apelati la un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
ContSters103772, utilizator
Ok. Am inteles. Ce fel de avocat sa caut? Adica ce specializare? Drept bancar? Imi poate da cineva o lista? Sunt din Braila. Multumesc.
pai acolo in Braila o sa gasiti un avocat care sa va reprezinte si va interesati si dvs ce si cum ... Ca specializare .... sa fie un avocat bun, eu sunt putin reticenta la chestiunea asta cu specializarile. si o lista nu o sa va ajute. puteti accesa site-ul baroului, dar cel mai bine este sa va interesati prin cunoscuti si sa aflati ce reputatie au sau sa consultati mai multi si sa vedeti cine va castiga increderea.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
ContSters254372, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar-bloc categoria de urgenta u1 c_andrei25 c_andrei25 In urma cu 10 luni, am cumparat prin Prima Casa, un apartament intr-un bloc despre care de curand am aflat de la administratorul asociatiei de propietari, a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare apartament pentru vicii ascunse elena71 elena71 Buna ziua, in anul 2011 am cumparat un apartament intr-un bloc din 1969, despre care ulterior am aflat ca se afla pe lista imobilelor cu gr II de risc seismic. ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns - probleme imobil cumparat xtheodor xtheodor Buna ziua, In cursul anului trecut am achizitionat un apartament care la prima vedere se potrivea perfect nevoilor mele. Am discutat destul de mult cu ... (vezi toată discuția)