avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Credit pentru apartament in bloc vechi - pot obtine?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Credit pentru apartament in bloc vechi - pot obtine?

Buna ziua,

Exista vreo lege care impiedica luarea unui credit ipotecar pentru a cumpara un apartament intr-un bloc vechi?Vechi = bloc construit intre 1950-1965.

Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:10, 17 Iulie 2009
Nu. Atata timp cat in cartea tehnica a blocului , blocul inca este "in viata" si nu tb demolat, nu ar tb sa fie nici o problema nici la banca. . In general, aceste aspecte nu au contat la banca pentru ca banca in momentul acordarii creditului imobiliar incheia cu d-voastra si o garatie reala imobiliara asupra imobilului si va mai putea obliga la incheierea unei polite de asigurare a imobilului. In schimb asiguratorul bunului poate verifica starea bunului si, daca este intr-o stare avansata de deteriorare, poate respinge asigurarea acestuia. Deci, nu aveti decat sa verificati la banca finantatoare ce conditii au pentru creditarea cumpararii unui apartament intr-un bloc si sa gasiti bunul imobil care va place si care , conform detaliilor tehnice, nu prezinta un risc seismic ridicat si nu este iesit din uz, etc.
Nu exista nici un fel de lege care sa va impiedice sa achizitionati un apartament intr-un imobil construit in perioada 1950-1965( ceea ce dvs numiti bloc vechi) cu conditia ca acel apartament sa fie asigurabil la o societate de asigurari agreata de banca la care dvs contractati acel credit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare credit, schimbare ipoteca ContSters93904 ContSters93904 Buna seara, Am luat un credit ipotecar in urma cu 2 luni pt o casa+teren evaluat la 66000€.creditul a fost de 168000 lei . Ulterior cumpararii,am constatat ... (vezi toată discuția)
Achizitie locuinta GeorgianStefanescu GeorgianStefanescu Buna ziua, Doresc sa achizitonez o locuinta, garsoniera confort 2, intr-un bloc care apare intr-o lista a Primariei Muncipiului Bucuresti - Listele ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate terasa bloc ciausu domnica ciausu domnica In anul 2003 am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament la ultimul etaj . Apartamentul a fost achizitionat cu credit ipotecar . Pentru acest apartament ... (vezi toată discuția)