avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit pe profit

Se dau urmatoarele date: - total cheltuieli = 50000 lei, din care cheltuieli aferente exercitiului curent = 46000 lei, din care suma cheltuielilor de protocol = 3000 lei (bauturi alcolice si produse de tutun); - total venituri = 70000 lei, din care dividend incasate de la o alta societate comerciala = 5000 lei. Pentru caculul impozitului pe profit iau total cheltuieli sau cheltuieli aferente ex curent.
Cel mai recent răspuns: Dabelea Rodica , Consultant fiscal 17:49, 30 Mai 2012
Pentru calculul impozitului pe profit se iau in calcul numai cheltuielile aferente exercitiului financiar curent. Cheltuielile aferente altor exercitii financiare se inregistreaza in contul 117-Rezultatul reportat. Daca aceste cheltuieli influenteaza impozitul pe profit aferent exercitiului financiar respectiv, pentru perioada fiscala respectiv se depune o declaratie rectificativa privind impozitul pe profit , daca perioada respectiva nu a fost suspusa unei inpsectii fiscale.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
Dabelea Rodica, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare pierdere fiscala din anii anteriori raluka_ioa raluka_ioa Buna ziua, O societate inregistrata ca platitoare de impozit pe profit in 2010 inregistreaza pierdere fiscala pana in februarie 2013 cand este trecuta la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului anului 2009 maricos maricos la sf anului 2009 am profit 1169 lei si am facut inregistrarea 129=117 1169 lei este bine si ce inregistrari trebuie sa mai fac cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol si contul 471 AndreiS85 AndreiS85 In anul 2010 am inregistrat cheltuielile de protocol in contul 471 pentru a nu inregistra pierdere la sfarsitul exercitiului financiar; In anul 2011 am voie ... (vezi toată discuția)