avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lua indemnizatie pentru CCC daca pana in momentul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lua indemnizatie pentru CCC daca pana in momentul de fata nu am lucrat cu contract de munca?

Buna ziua!
As dori sa stiu cum pot face ca atunci cand voi naste sa pot beneficia de indemnizatia de mama , daca pana in momentul de fata nu am lucrat cu carte de munca, sunt absolventa de universitate cu diploma de inginer chimist si profesor chimie insa nu am lucrat decat in domeniu pana acum! Am auzit din surse neoficiale ca pot plati contricutele sociale si cele de sanatate si dupa un an pot beneficia de indemnizatia mamei si a copilului. Va rog sa ma informati daca este adevarat sau nu!?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 3 Iulie 2017
Interventie moderator:
:rtfm:
Elena_Radu:

Va rog sa va confirmati contul pe Avocatnet.ro pentru a putea comunica si prin mesaj privat!
Buna dimineata imi cer scuze pentru deranj....sotia mea tocmai ce a terminat clasa a 12 este in somaj si este insarcinata ...cum poate beneficia de indemnizatie daca termina somajul in martie si ea naste in mai?
Poate intra in concediu de maternitate inainte de expirarea somajului , daca indeplineste conditiile mentionate de lege.
așa cum prevede Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 (actualizată).

„Persoanele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit (…), beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară”, se precizează în actul normativ.

Ce documente trebuiesc depuse,cand si unde ,pentru a beneficia de CCC in cazul in care ma incadrez in cele 24 de luni anterioare nasterii copilului ?
Vedeti art.13-15 din OUG 111/2010
[ link extern ]

Concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului 2017: Cum se vor acorda acestea
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului lusil01 lusil01 Buna ziua As vrea sa stiu daca pot obtine indemnizatia pentru cresterea copilului. Eu ar trebui sa nasc in mai 2014. Am lucrat in perioada martie-iunie 2013. ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog! gentiana2 gentiana2 Buna ziua.Va mai deranjez cu o intrebare.Cum spuneam si data trecuta sunt eleva la posticeala,domeniul asisten de farmacie anul 3 si sunt insarcinata.Din cate ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil didi23 didi23 buna ziua. daca nu am lucrat 12 luni inainte de nasterea copilului nu se beneficiaza de indemnizatie de crestere copil? (vezi toată discuția)