avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Camatarie,amenintare,prostitutie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Camatarie,amenintare,prostitutie

Buna ziua,

Am obisnuit sa intru pe acest forum de altfel foarte util.

Situatie:

In urma cu un an si jumatate o d-soara practica prostitutia,casatorita fiind iar sotul acesteia nu stia.
Probleme banesti si recurg la metoda de imprumut de la un camatar fara garantii insa cu dobanda de 50%.
Asa odata,asa de doua ori ..asa de trei iar ultima data intarzierea se penaliza cu alti 50% si alti 50%...insa ei nu mai aveau de unde sa dea suma aceea de bani dat fiind faptul ca d-soara a divortat.Nu se intampla nimic.
Dupa un an si jumatate se gandeste d-soara sa ceara suma de bani nejustificata de la acel camatar.

Situatie : Transmite un mesaj prin care persoana in cauza este instiintata de situatie .
Efectueaza un apel sub un nume fals prin care explica situatia in care cateva persoane in cauza solicita sumele de bani inapoi,si este pus in fata a doua optiuni,returnarea de bani de buna voie,s-au actionarea in instanta sustinuta de cateva inregistrari.

Se poate spune ca este amenintare s-au santaj?
Dat fiind faptul ca d-soara a intretinut relatii sexuale cu persoana respectiva (camatarul) contra unei sume de bani este riscant pentru ea atat timp cat la momentul actual nu mai practica??

Aveti vreun sfat in ceea ce priveste actionarea in instanta atat timp cat dansa nu are dovezi decat doi posibili martori?

O sugestie la cum ar putea ea sa recupereze suma de bani??

Credeti ca ar fi bine sa sune personal persoana in cauza si sa explice situatia dezvaluindu-si identitatea?

Exprimati va rog toate infractiunile si pedepsele care se pot da din ceea ce v-am relatat mai sus de ambele parti.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
iulia198090, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:57, 22 Mai 2012
In instanta civila nu aveti sanse daca nu aveti acte.
Avand in vedere lipsa de probe solicitate de lege pentru a proba eventualele fapte mentionate,se impune ca persoana in cauza sa isi asume responsabilitatea sa contacteze personal camatarul si isi isi expuna punctul de vedere
Amenintarea cu actionarea in judecata , nu constituie amenintare, in sensul prevazut de legea penala( art. 193)
Fata nu poate fi acuzata de prostitutie, prostitutia fiind o infractiune care face parte din categoria infractiunilor ,,din obicei,, , aidca, o persoana trebuie sa practice aceasta ,,meserie,, de un numar mare de ori, astfel incat sa fi devenit un obicei.Abia intr-o atare situatie ar putea sa raspunda penal.
Nu vad alte infractiuni in speta, cu exceptia camatariei , care ar trebui dovedita .Ori numai cu martori, nu se poate proba, in genral, cand sunt la mijloc sume de bani , trebuie sa existe dovezi certe, insscrisuri in special.
Sa incerce calea amiabila, daca nu, sa incerce recuperarea sumei la instanta civila , desi,. fara inscrisuri, sansele sunt aproape nule.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Credeti ca reclamanta este in pericol de natura penala in cele descrise mai sus?
Lipsa de acte de partea cui? Atat timp cat nu sa garantat cu bunuri.
O posibila inregistrare este proba?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
iulia198090, utilizator
Ma refeream la un inscris constatator al datoriei, al imprumutului.
Inregistrarile pot fi folosite ca proba, daca privesc propriile convorbiri cu tertii.
Din ce ati povestit, nu vad de ce ar fi reclamanta in pericol .
Insa, aveti grija cu ,,camatarii,,.

Alte discuții în legătură

Camatarie gancuta gancuta buna ziua am o problema cu un fost executor am luat bani cu camata de la el bine inteles ca el nu recunoaste nodeschis proces in care el zice ca era ... (vezi toată discuția)
Cu respect va rog sa-mi mai dati un sfat Daniel35 Daniel35 Un prieten al meu a imprumutat o suma de bani de la un individ,am inteles ca 600 ron pentru care trebuia sa inapoieze 1500.... O nebunie care insa nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Decizii dana canaziru dana canaziru Ma puteti ajuta cu : Decizia civila nr23/2009,a inltei curti de casatie si justitie cu privire la relatiile personale cu minorii\" multumesc (vezi toată discuția)