Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu privire la inregistrarea in contab. din punct de vedere TVA unei facturi primite de catre o companie romaneasca cu cod valid de TVA din Zona [i]Libera Braila .Am verificat codul de tva al acestei companii si raspunsul a fost ca: NU are cod valid de TVA.
Trebuie declarat serviciul in 390?
Cam tot ce am citit se refera la comportamentul firmelor din zona libera.
Multumesc
Nu ati dat suficiente detalii despre achizite si despre societatile implicate in tranzactia respectiva. Precizati care din societati are sau nu are cod valid de tva. Poate sa fie platitor de tva, dar neinregistrat in registrul operatorilor intracomunitari, caz in care nu se poate factura fara tva.
Nu ati precizat, daca factua este cu tva sau fara tva.
Compania din zona libera Bralia al carui cod tva nu este valid dpdv VIES a facturat catre o companie din RO. Factura este in EURO CU TVA de 24% (taxe,avize,permis de lucru).
Compania din RO are cod valid de TVA.
As dori sa stiu daca trebuie sa declar aceste facturi in DECL.390 si aplic regimul de taxare inversa .
Multumesc
1.Daca compania din zona libera nu are cod valid VIES, atunci nu putea factura fara TVA, ci cu TVA din Romania de 24 %, asa cum ati si procedat.
2.In VIES se declara doar acele achizitii si livrari, pt. care nu se factureaza TVA, sau VAT.
3.Deci, nu aveti obligatia de a declara in decl.tip 390.