avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca sunt absolvent de facultate insa au trecut 60 de zile de la absolvire?

Buna ziua.
Sunt un absolvent de facultate, promotia 2011. M-ar interesa si pe mine daca mai pot beneficia de somaj, in conditiile in care nu m-am inscris la ajofm in cele 60 de zile de la absolvirea facultatii. Vin cu aceasta solicitare deoarece initial la depunerea dosarului la ajofm mi s-a transmis ca nu este nicio problema, ulterior solicitarea fiindu-mi respinsa..
Mentionez ca inscrierea la ajofm s-a realizat la inceputul lunii ianuarie, dosarul l-am depus la sfarsitul lunii ianuarie, la inceputul lunii martie mi s-a transmis de la ajofm ca solicitarea pentru acordarea ajutorului de somaj a fost respinsa, iar ulterior am facut o cerere pentru reanalizarea dosarului.
Avand in vedere toate acestea mai pot beneficia de ajutorul de somaj?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:03, 22 Mai 2012
1. Inregistrarea la AJOFM trebuia facuta in maxim 60 de zile de la data absolvirii.

2. Dupa aceste 60 de zile ati fi primit indemnizatie de somaj timp de 6 luni.

3. Se pare ca a fost o neintelegere in dialogul avut cu oficialii de la AJOFM.
Buna ziua !
Din pacate pt dvs. raspunsul nu poate fi decat negativ in masura in care pana la data depunerii dosarului la AJOFM trecusera mai mult de 60 de zile de la data absolvirii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in functie de anul absolvirii facultatii elenamarieta elenamarieta sunt promotia 2007 si am dat licenta in feb 2010,mi-am depus primul dosar a fost ok iar la al doilea mi-a zis alta persoana de acolo ca nu am dreptul la somaj ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. este legal ca un absolvent de facultatea promoția ... RD Marian RD Marian Bună ziua. Este legal ca un absolvent de facultatea promoția 2024 sa nu mai beneficieze de somaj întrucât au trecut cele 60 zile de când a primit ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj solomcarmendamiela solomcarmendamiela Va rog sa imi dati o informatie refeirtoare la cazul inregistrarii la AJOFM, a unui absolvent studii medii promotie 2009 care la interval de 5 zile de la ... (vezi toată discuția)