avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor somaj

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti,daca un absolvent 2009 studii medii, luat in evidenta AJOFM in termenul celor 60 zile de la absolvire, respectiv inceputul lunii august,dar care nu a primit inca ajutorul de somaj, spunandu-i sa revina peste 60 de zile de la absolvire, beneficiaza de ajutor de somaj ( adica de la data luarii in evidenta si pana acum)la implinirea celor 60 de zile? Mai mentionez ca persoana in cauza a promovat si examenul de bacalaureat sesiunea de toamna, urmand a se inscrie la Facultate.Acest lucru il va aduce la cunostinta AJOFM, dar intrebarea este daca pana la data inscrierii la Facultate, respectiv 14 septembrie mai primeste ajutor de somaj? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:20, 13 Septembrie 2009
Indemnizatia de somaj se acorda dupa trecerea celor 60 de zile.
Somajul pentru absolventi nu se acorda retroactiv de la data absolvirii, ci doar de la depunerea dosarului, respectiv dupa ce au trecut cele 60 de zzile si absolventul inca nu are contract de munca si nici nu urmeaza o alta forma de invatamant.
Pertimemte cele doua raspunsuri. Chiar daca am dori altceva , nu exista!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj ccristelu ccristelu Am absolvit anul acesta dar am depasit termenul de 60 de zile pt a depune actele necesare pentru a obtine ajutorul de somaj deoarece a trebuit sa sustin si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj pavia pavia as dori sa stiu,daca un proaspat absolvent de liceu,are dreptul la somaj,si daca da...as vrea sa stiu care sunt demersurile pt a beneficia de acesta?va ... (vezi toată discuția)
Am terminat liceul, pot beneficia de somaj Razerica Razerica Buna ziua ma intereseaza ce am nevoie pentru a beneficia de ajutorul de somaj am terminat clasa 12a nu am luat bacul pentru ca am corigenta la romana si mate ... (vezi toată discuția)