Buna! ziua! as vrea sa stiu daca este posibil ca sotul meu sa calatoresca impreuna cu mine in EU daca, eu sunt cetatean roman (cetatenie redobindita, cu domiciliul in Rominia si sunt detinator de carte de identitate) , sotul basarabean . Daca da, de ce acte este nevoie pentru sotul meu.
da cum se obtine carte de rezidenta? la moment suntem in Basarabia! ar putea el merge cu mine in romania fara viza? pentru a o face? si care e pretul si in cit timp se face! Multumesc mult anticipa
PS: Mai sus nu am specificat ca nu detin domiciliu in Rominia, am fost doar acceptata la o ruda ca sa-mi pot face carte de identitate!
Avand carte de identitate inseamna ca aveti domiciliu (chiar daca doar in acte) in România.
Trebuie sa mergeti la Consulatul României si să solicite o viza pentru reintregirea familiei. Ca documente aduceti cartea dvs. de identitate in copie, certificatul de casatorie român in copie, certificatul de nastere al dvs transcris si al sotului, pasaportul lui.
Dupa ce veniti in România, trebuie ca la domiciliul dvs. să ii faceti o carte de rezidenta pt. membrii de familie.