avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... calatorie in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

calatorie in strainatate

Buna! ziua! as vrea sa stiu daca este posibil ca sotul meu sa calatoresca impreuna cu mine in EU daca, eu sunt cetatean roman (cetatenie redobindita, cu domiciliul in Rominia si sunt detinator de carte de identitate) , sotul basarabean . Daca da, de ce acte este nevoie pentru sotul meu.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:30, 22 Mai 2012
Da, poate dar doar insotit de dvs. Are nevoie de pasaport si cartea de rezidenta
da cum se obtine carte de rezidenta? la moment suntem in Basarabia! ar putea el merge cu mine in romania fara viza? pentru a o face? si care e pretul si in cit timp se face! Multumesc mult anticipa
PS: Mai sus nu am specificat ca nu detin domiciliu in Rominia, am fost doar acceptata la o ruda ca sa-mi pot face carte de identitate!
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
vikutzsa, utilizator
Avand carte de identitate inseamna ca aveti domiciliu (chiar daca doar in acte) in România.

Trebuie sa mergeti la Consulatul României si să solicite o viza pentru reintregirea familiei. Ca documente aduceti cartea dvs. de identitate in copie, certificatul de casatorie român in copie, certificatul de nastere al dvs transcris si al sotului, pasaportul lui.

Dupa ce veniti in România, trebuie ca la domiciliul dvs. să ii faceti o carte de rezidenta pt. membrii de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie romanca cu un cetatean algerian ivonneo0183 ivonneo0183 buna, am si eu o intrebare.in cat timp se poate recunoaste casatoria dintre o romanca si un cetatean algerian la noi in romania, si cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)