Buna seara! Poate sa-mi spuna si mie cineva in general, in cadrul unei societati cine tine toate stampilele? Exista cumva vreo prevedere in acest sens?
Daca administratorul vrea sa se piarda timp cu "da-mi stampila pt...”; "nu pot elibera adeverinta pt ca nu e casierul” e problema lui, banul lui, afacerea lui... Apoi, avand in vedere ca nu mai e obligatorie stampila pe facturi... poate ca nu e prejudiciata activitatea firmei.
In practica, cei care utilizeaza mai multe stampile (pt ca o cere activitatea) au confectionat atatea stampile cate pers au nevoie de aceasta: in contab, pt banca (daca pers care merge la banca nu e aceeasi cu cea care intocmeste doc conta), pt fiecare asociat, pt agentul comercial etc – fiecare stampila fiind diferentiata, de regula printr-o cifra inscriptionata. Toate aceste stampile sunt predate respectivilor in baza unui PV si fiecare raspunde pt ceea ce stampileaza.
Sau, se utilizeaza metoda tabelului amintita de 2007_rozi (e mai simpla).
Dar: toate acestea nu sunt reglementate! In concluzie, dl av Alberto Kurtyan are dreptate: patronul poate da stampila si femeii de serviciu.
Pe langa subiect:
Cf. art 155, al 6 din C Fiscal, scrie ca "semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii”.
Prevederile europene impun stampile doar pe carne si ouã.
Stampilele sunt obligatorii pe contracte, desi nu exista o lege care sa impuna aceasta.
Stampila este in continuare necesara pentru a deconta bonuri de benzina si de la restaurante, pe bonurile fiscale (pana la 100 lei), pe eventuale contestatii adresate institutiilor publice de persoanele juridice...
Mai sunt destui care cer stampila pe facturi si sunt patroni care o aplica "in caz ca...”
Din pacate, de obligativitatea stampilei nu scapam, iar reprezentantii S.C. trebuie sa aiba grija, in continuare, pe mana cui ajunge o stampila.
Da, e o nebunie, mai ales ca in foarte multe state stampilele nu prea se folosesc – practic, nu prea au rost... dar birocratia din RO (care a disparut, dar tot aici e) mai cere stampile.
:yawn:
Stampila e o reminiscenta a regimului comunist din RO, cand, in 1959, in reglementarile privind "receptia, expeditia si transportul marfurilor” a fost introdusa obligativitatea stampilei pe documentele de transport, iar in 1964, stampila cu "achitat” pe chitante.
Schimbare stampila ong
szolya
Buna!
Din motive practice Asociatia noastra doreste schimbarea stampilei, insa pe net nu am gasit nimic legat de aceasta procedura. Ma poate lamuri cineva - ... (vezi toată discuția)
Stampila la contabil
Garname
DE CE CONTABILUL DORESTE O STAMPILA LA EL??? CE VREA SA FACA EL CU STAMPILA FIRMEI MELE?
Daca am apelat la o firma de contabilitate si semnez un contract de ... (vezi toată discuția)