avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test poligraf

Buna ziua !
Imi cer scuze pentru deranj , dar am o intrebare pentru dumneavoastra , daca aveti timp sa ma lamuriti.
Acum ceva vreme s-a intrat in apartamentul varului meu , de care ma ocup ( doar primesc banii pe chirie ) , deoarece este plecat din tara.
Mentionez ca , nu detin nici un set de chei , nu am nicio legatura cu apartamentul , in afara de bani. Nu m-am apropiat de apartament ( si asta au confirmat si chiriasii ) , decat in ziua cu pricina ( cand , fiind singura ruda din tara , am fost chemat sa mi se spuna ce s-a intamplat ).
Oricum , astazi am fost chemat sa scriu o declaratie , iar cand am fost intrebat daca sunt de acord sa fiu supus testului poligraf , am spus ca Da , neavand nimic de ascuns.
Chiar si asa , politistul in cauza , cel care m-a chemat pentru a-mi lua declaratia , a incercat ( zic eu ) , sa ma sperie , spunandu-mi ca si 1% daca e minciuna , risc sa fac inchisoare.
E adevarat ? [ Sunt nevinovat , dar imi e frica , si stiu ca se pun intrebari mai " greu de inteles " ].
Va multumesc anticipat , si sper ca m-am facut cat de cat inteles.
va doresc o seara placuta !

P.S. : Sper ca am postat in categoria corecta , daca nu , rog un Moderator sa-l mute. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: RazRazvan , utilizator 10:50, 23 Mai 2012
Dacă nu aţi comis dvs fapta care se cercetează puteţi face liniştit testul poligraf, dacă aţi săvârşit-o eu zic să nu vă riscaţi
Ce acuzatie vi se aduce?
N-am comis , dar eram doar speriat in urma ultimei propozitii formulate " risti puscaria ".
Cat despre acuzatie , n-a fost formulata la modul " Tu esti vinovatul ,tu ai furat ! " , dar mi s-a spus direct in fata ca sunt suspect.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
RazRazvan, utilizator
Testul poligraf nu poate fi dovada in instanta
Atata timp cat nu exista alte probatorii care sa dovedeasca eventuala dvs. culpa sau ca ati savarsit vreo infractiune , testarea dvs. la aparatul poligraf nu are nicio valoare.
Testarea la aparatul poligraf , neocoroborata cu alte probe administrate in cauza , nu are nicio valoare probatorie.
Puteti totusi sa reveniti asupra declaratiei anterioare , mai ales daca nu ati dat-o in scris , si sa nu fiti de acord cu aceasta testare..

N.B.
Verbul "a risca" , pentru cine nu cunoaste , nu este un verb reflexiv
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)
Cauza penală - solicitare test poligraf gabics gabics Azi 08.09. am fost la politie primind o citatie, sa ma prezint ca martor,iar din discutii mai voalate am fost acuzat ca am zgariat 2 masini ale unui vecin. ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt fara a exista probe mariuss.i mariuss.i Daca impotriva unei persoane se depune o plangere penala sub acuzatia de furt de sub acelasi acoperis,fara insa a avea probe incriminatoare, ci doar in baza ... (vezi toată discuția)