avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de furt fara a exista probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de furt fara a exista probe

Daca impotriva unei persoane se depune o plangere penala sub acuzatia de furt de sub acelasi acoperis,fara insa a avea probe incriminatoare, ci doar in baza unei banuieli nefondate,cum se poate apara persoana invinuita?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:50, 15 Noiembrie 2010
Acuzarea trebuie sa dovedeasca.
Dvs. nu trebuie sa dovediti nimic,sunteti presupus nevinovat.
daca e asa cum spuneti si chiar e vorba de o sicana, ramaneti in stare pasiva, de aparare. ba chiar puteti sa-i amintiti persoanei respective, fara a fi vorba de o amenintare, ca exista si infractiunea de denunt calomnios
Probele ,pe care trebuie sa le folositi in apararea dvs sunt cele cu acte,martori si orice alte probatorii acceptate de lege.
r.gabi a scris:

Probele ,pe care trebuie sa le folositi in apararea dvs sunt cele cu acte,martori si orice alte probatorii acceptate de lege.
Pai in urma luarii amprentelor nu s-au gasit urme care sa incrimineze.NU exista probe la dosar.Partea vatamata a cam scris ce i-a sugerat organul de cercetare pentru ca acesta sa nu se inregistreze cu A.N.Cu alte probe nu stiu cum poate dovedi.Toata treaba e ca inseamna stres si pierdere de timp pe la politie.

Alte discuții în legătură

Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie ContSters126274 ContSters126274 In cadrul unui proces penal de delapidare,eu ca acuzat pot sa depun la politie, la acelasi dosar o acuzatie impotriva celor care mi-au intentat ... (vezi toată discuția)
Testul poligrafului Mari.an Mari.an de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)