Am tot intalnit o gramada de anunturi cu firme pregateau astfel de experti dar pardoxal nu se explica aproape deloc cam ce este cu aceasta meserie... Nu se explica ce studii sau ce pregatire este necesara pentru a deveni expert AFE, nu se enunta nici macar ce activeaza ei efectiv... adica in ce consta activitatea lor obisnuita. Am aflat totusi ca ei de fapt intocmesc un dosar unde probabil stocheaza tot felul de documente insa despre care nimeni nu vorbeste.. cel putin nu am gasit eu pe net ceva... Iar programele pentru cursuri in acest domeniu sunt foarte ambui, nu se explica nimic clar. Nu se explica nici macar daca expertii sunt responsabil cu testarea fezabilitatii sau intocmirea planului de afaceri sau nu. La fel nu se vorbeste nimic despre calculele contabile ce trebuiesc realizate( vezi Cash flow posibil realizabil). Nu se descriu aptitudinile necesare pentru urmarea acestei meserii, ce trebuie sa fie la baza noul invatacel de fapt; inginer, economist, jurist samd??
Din cate stiu eu persoana care urmeaza aceste cursuri trebuie sa aiba studii superioare si poate fi inginer,economist,jurist,absolvent al oricarei specialitati a studiilor superioare.
Competentele profesionale dobandite:
-pregatirea eleborarii proiectului, analiza SWOT, matricea logica, etc.
-documentare
-stabilirea parteneriate
-elaborare proiect.
Acest expert poate lucra impreuna cu un economist pentru partea economica.
Oricine are o gandire logica si isi doreste sa faca astfel de cursuri este capabil apoi sa scrie un proiect.Chiar si inginerul sau medicul.
Planul de afacei presupune o gandire logica si invatarea modului de a gandi un proiect.
Propun sa cititi mai multe despre aceasta ocupatie pe internet gasiti multe detalii.
@Iulian81, nu va repeziti inainte de a sti ce inseamna o ocupatie si ce inseamna formarea profesionala continua. Ocupatia "Expert accesare fonduri structurale si de coeziune" are standard ocupational la CNFPA. Nu mai zic ca are cod COR si este in nomenclator. Cautati acolo standardul ocupational si veti gasi tot ce presupune: calificare necesara, competente, etc.