avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozit PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozit PFA

Buna Seara , Sunt PFA din ianuarie 2012 si nu l-am folosit ( am primit decat vro 50 ... 60 ron o plata de la o firma ) si acum 2 luni m-am trezit cu un plic de la ANAF ca trebuie sa platesc 2000 RON impozit pe primele 3 luni sau ceva de genu .... nustiu de unde sa ajuns la suma asta am fost la ei si mi-au zis ca sa calculat din estimarile mele ... ce pot sa fac mi-a zis tanti aia ca trebuie sa ma duc sa radiez pfa ( si ca este posibil sa fie prea tarziu acum ) daca nu platesc ce mi se poate intampla daca nu platesc suma respectiva ... nu am nimic pe numele meu nu muncesc in alta parte ....
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 23:19, 22 Mai 2012
Buna seara,

Ati depus declaratia privind venitul estimat? Daca da, sunteti bun de plata.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
pai declaratia aia am depuso prin ianuarie ... ca asa am inteles ca trebuie depuso ... si o tanti de acolo de la ghiseu mi-a zis ca trebuie sa fie minim salariu minim ... si am declarat ca voi face

-venit brut estimat 60.000 ron
- cheltuieli deductibile 48.ooo ron
- venit estimat 12.000 ron .....

ce e de facut ... eu nu inteleg .. cum vine asta daca estimez ca fac 1 milion de euro si eu fac 10 euro pe an statul imi ia impozit pe cat am estimat sau pe cat am facut ???
In mod normal se depune o declaratie privind veniturile estimate. Platiti impozitul aferent. La inceputul anului urmator veti depune o declaratie din care sa reiasa clar venitu realizat. Impozitele vor fi regularizate. Daca ati platit mai mult decat trebuia, primiti banii inapoi. Daca nu, platiti diferenta. Incercati sa depuneti o declaratie rectificativa.
Pentru formularul ?Declaratie privind veniturile estimate din activitati independente? aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.160/2004, cu modificarile completarile ulterioare, nu a fost prevazuta posibilitatea depunerii unei declaratii rectificative. Aceasta, deoarece, prin completarea si depunerea formularului 200 ?Declaratie speciala privind veniturile realizate? prevazut de Ordinul ministrului finantelor publice nr.185/2007, contribuabilii declara toate veniturile, potrivit legii, urmand ca organul fiscal competent sa stabileasca impozitul pe venitul anual impozabil datorat, pe fiecare sursa si categorie de venit, sa efectueze regularizarile acestuia cu platile anticipate efectuate in cursul anului si sa stabileasca diferentele de impozit de plata sau de restituit, prin emiterea deciziei de impunere anuala.
Mentionam ca, in conformitate cu prevederile art.81 alin.(3) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii care, in anul anterior, au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior depun, o data cu declaratia speciala, si declaratia estimativa de venit.
Declaratia estimativa se depune pana la data de 25 mai a anului curent pentru anul expirat, fara posibilitatea de a solicita ulterior modificarea deciziei de impunere pentru plati anticipate.
Nerespectarea termenului limita de depunere a declaratiei se sanctioneaza cu decaderea din dreptul de a mai depune o declaratie estimativa.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc, doamna contabil.:D
Eu stateam relaxat cu declaratiile mele, gandindu-ma la rectificative. Brrrr. Bine ca declar intotdeauna putin si prefer sa platesc la inceputul anului in curs pentru cel anterior.

Alte discuții în legătură

Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)
Somatie+titlu executor iulia_is iulia_is Buna ziua, am primit azi o somatie si un titlu executor referitor la impozitul pe venitul realizat din activitati independente , iar la \"Termenul legal de ... (vezi toată discuția)
Contributiile la pensii si sonaj pentru pfa - traducator corina_I corina_I Buna ziua, Sunt traducator autorizat si am depus si eu, pe 25 august, noile declaratii pentru contributiile la pensii si somaj. Am auzit ca aceste ... (vezi toată discuția)