Buna ziua, am primit azi o somatie si un titlu executor referitor la impozitul pe venitul realizat din activitati independente , iar la "Termenul legal de plata sau perioada pentru care a fost calculata majorarea de intarziere/ dobanda/ penalitatea ",,este trecut 15/12/2010 iar la Finante mi-au zis ca tre sa achit suma de 160 ron, azi, maine urmand sa creasca aceasta suma datorita penalitatilor!
Am contactat contabilul care se ocupa de actele pfa-ului si mi-a zis ca nu tre sa platesc aceasta suma ca este doar un venit estimat si ca umeaza sa depuna declaratiile pana la inceputul lunii mai.
eu ce pot sa inteleg de aici? din moment ce mi-a fost trimisa o somatie si un titlu executor,,,,,cei de la finante ma pot da in judecata dupa termenul respectiv nu?
Din cate inteleg sunteti PFA, contabilitate in partida simpla. Daca ati depus anul trecut declaratia 220 cu venitul estimat, pe baza ei trebuia sa platiti impozit pe 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 decembrie. Pe baza declaratiei 200 depusa anul asta pentru anul trecut s-ar fi facut regularizarea (ceea ce ati platit pe baza estimarii si cat ar fi trebuit sa platiti pe baza venitului net efectiv realizat). Ori pina la regularizare trebuie sa platiti impozitul dupa estimare.