avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... somatie+titlu executor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

somatie+titlu executor

Buna ziua, am primit azi o somatie si un titlu executor referitor la impozitul pe venitul realizat din activitati independente , iar la "Termenul legal de plata sau perioada pentru care a fost calculata majorarea de intarziere/ dobanda/ penalitatea ",,este trecut 15/12/2010 iar la Finante mi-au zis ca tre sa achit suma de 160 ron, azi, maine urmand sa creasca aceasta suma datorita penalitatilor!

Am contactat contabilul care se ocupa de actele pfa-ului si mi-a zis ca nu tre sa platesc aceasta suma ca este doar un venit estimat si ca umeaza sa depuna declaratiile pana la inceputul lunii mai.

eu ce pot sa inteleg de aici? din moment ce mi-a fost trimisa o somatie si un titlu executor,,,,,cei de la finante ma pot da in judecata dupa termenul respectiv nu?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 16:19, 8 Februarie 2011
Din cate inteleg sunteti PFA, contabilitate in partida simpla. Daca ati depus anul trecut declaratia 220 cu venitul estimat, pe baza ei trebuia sa platiti impozit pe 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 decembrie. Pe baza declaratiei 200 depusa anul asta pentru anul trecut s-ar fi facut regularizarea (ceea ce ati platit pe baza estimarii si cat ar fi trebuit sa platiti pe baza venitului net efectiv realizat). Ori pina la regularizare trebuie sa platiti impozitul dupa estimare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Atacuri legale impotriva impozitului anticipat cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. am primit somatia si executarea silita pentru faptul ca nu am platit impozitul anticipat pe anul 2013- care sunt demersurile legale pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Pfa fara activitate - trebuie declarat, platit ceva pana la 15 ianuarie 2013? jansen jansen Buna ziua. Vreau sa fiu 100% sigur ca nu ma prinde 15 ianuarie fara sa imi fi facut datoria fata de stat. Am un PFA din iulie 2012, fara activitate, prin ... (vezi toată discuția)