buna ziua.
am primit somatia si executarea silita pentru faptul ca nu am platit impozitul anticipat pe anul 2013- care sunt demersurile legale pentru a fi anulate aceste documente ?.
concret, am o intreprindere individuala care in anul 2012 a realizat un profit pentru care trebuie sa platesc impozit pana pe 28/10/2013
insa am primit somatia de plata si executarea silita pentru ca nu am platit impozitul anticipat pe anul 2013 in pofida faptului ca nu am aceleasi venituri ca in 2012. impozitul anticipat a fost facut de catre fisc in baza inchiderii anului 2012, documente depuse in mai 2013.
va rog sa ma ajutati cu un model prin care pot contesta impunerea de plata a impozitului anticipat pentru veniturile din 2013.
multumesc frumos pentru ajutor.
Pana pe 31 ianuarie 2013 trebuia sa depuneti declaratia 220 cu venitul estimat pentru 2013 si apoi, fata de acesta, urma sa platiti trimestrial, pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru, impozit anticipat pe venit de 16% si contributie la sanatate de 5,5%.
Daca nu aveti in alta parte un contract de munca sau nu sunteti pensionar, trebuia sa platiti si pentru contributia la pensie.
Deci nu prea aveti ce sa contestati.
nu s-a depus declaratia in baza prev art 81 (3) din Codul fiscal intrucat veniturile si cheltuielile din 2013 nu difera cu mai mult de 20% fata de ciferele din 2012.
sunt obligat sa platesc atat impozitul pe anul 2012, care mi se pare a fi corect dar si cel anticipat pe 2013, adica statul vrea sa platesc in 2013 doua impozite?
aveti un model de contestatie pt ca vreau sa-mi incerc norocul si sa contest in instanta pentru a nu plati dobanzile si penalitatile pentru impozitul anticipat pe 2013.
multumesc frumos.
Intentia dvs de a contesta ceea ce este destul de clar stabilit in CF, are toate sansele sa fie un esec. Intelegeti si legati intre ele notiunile de plati anticipate cu titlu de impozit si regularizarea impozitului, aspecte ce incadreaza contabilitatea in partida simpla specifica PFA /II/ IF.
Mai bine achitati sumele pentru care ati fost somat ca sa nu mariti inutil datoriile !
Este doar o opinie .
Toate bune !