avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa facultate

As dori sa stiu daca nu dai liceenta in anul cand termini facultatea beneficiezi in acel an de somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 23 Mai 2012
Art.17 (2) Legea 76/2002 actualizata
"Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregatirii profesionale."
Dupa absolvirea facultatii, chiar si fara licenta, va inscrieti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul si dupa 60 de zile, daca nu gasiti de lucru, veti primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni.

Cand va inregistrati la Agentia de Somaj, in termenul de 60 de zile de la absolvire, sa aveti o adeverinta de la facultate in care sa se specifice si data absolvirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea facultatii Ciminutza Ciminutza buna ziua! anul asta termin facultatea de stat, insa nu am muncit niciodata pana acum. dupa licenta pot beneficia de somaj pana imi gasesc un serviciu cu carte ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventii de facultate adinutza_1990 adinutza_1990 buna ziua, anul acesta in iunie termin facultatea, dar, oare voi primi somaj? va multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)