avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa terminarea facultatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa terminarea facultatii

buna ziua! anul asta termin facultatea de stat, insa nu am muncit niciodata pana acum. dupa licenta pot beneficia de somaj pana imi gasesc un serviciu cu carte de munca? si daca da, ce acte imi sunt necesare si in cat timp trebuie depuse?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:28, 24 Mai 2010
1. Din legea 76/2002:
Art.17 (2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;
...
2. Imediat dupa absolvirea facultatii (chiar si fara licenta) va inscrieti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul si dupa 60 de zile, daca nu gasiti de lucru, veti primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni.

3. La inscrierea la Agentia de Somaj va sunt necesare actele:
- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Diploma de licenta (sau adeverinta de absolvent)
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm.fiscala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa facultate sds_yaya sds_yaya As dori sa stiu daca nu dai liceenta in anul cand termini facultatea beneficiezi in acel an de somaj. (vezi toată discuția)
Somaj dupa absolvirea facultatii ssu ssu Buna ziua!As avea o nelamurire,daca puteti sa ma ajutati cu informatii,va multumesc. Anul acesta in iunie termin facultatea,in iulie am licenta.Tocmai ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj florin07 florin07 In urma cu aproximativ un an am vrut sa obtin dreptul de somaj insa eram inca student si mi-au spus ca abia dupa ce termin facultatea. Acum am terminat-o si ... (vezi toată discuția)