avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa absolvirea facultatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa absolvirea facultatii

Buna ziua!As avea o nelamurire,daca puteti sa ma ajutati cu informatii,va multumesc.
Anul acesta in iunie termin facultatea,in iulie am licenta.Tocmai saptamana aceasta mi-am dat demisia de la locul de munca(part time) vreau sa stiu daca dupa terminarea facultatatii pot beneficia de somaj avand in vedere c-am lucrat pe perioada studiilor
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:21, 20 Aprilie 2011
Pentru ca v-ati dat demisia, nu mai puteti beneficia de somaj in calitate de fost angajat.
Dar, beneficiati de somaj daca va inscrieti la AJOFM in termen de 60 de zile de la termnarea studiilor (nu este neaparat cu licenta) .
La inscrierea la Agentia de Somaj va sunt necesare actele:
- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Diploma de licenta (sau adeverinta de absolvent)
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm.fiscala)



Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Dar in cazul in care o persoana este angajata la stat de 4 ani si face studiile in acelasi timp,iar la finalizarea studiilor isi da demisia pleaca in strainatate la munca cu contract pe 2 luni jumate, cum i se va calcula somajul? ar putea proceda la fel ca persoana de mai sus?
andianamo:
Nu poate beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent decat daca se inregistreaza la AJOFM in termen de 60 de zile de la absolvire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea facultatii Ciminutza Ciminutza buna ziua! anul asta termin facultatea de stat, insa nu am muncit niciodata pana acum. dupa licenta pot beneficia de somaj pana imi gasesc un serviciu cu carte ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj pavia pavia as dori sa stiu,daca un proaspat absolvent de liceu,are dreptul la somaj,si daca da...as vrea sa stiu care sunt demersurile pt a beneficia de acesta?va ... (vezi toată discuția)