avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Vreau sa-mi eliberez o fisa electronica privind vechimea anilor din cartea de munca si nu stiu institutia la care trebuie sa ma adresez.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 24 Mai 2012
Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca, potrivit art.279 alin.1 C.mun.

Evidenta c.i.m. incheiate de catre un angajator se face prin registrul de evidenta al salariatlor in format electronic, care se depune/transmite la ITM in termenele prevazute de lege.

Art. 8 din HG nr.500/2011:
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
....

Art.34 (5) C.mun. : La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

In cazul in care angajatorul nu mai exista , atunci solicitarea se poate face catre ITM-ul in raza caruia a avut sediul social fostul angajator.
Carnetele de munca au fost scanate tocmai in acest scop pentru a se putea certifica stagiu de cotizare pe baza acestora pana la data de 01.04.2001. Dupa aceasta, pe baza declaratiilor individuale CNPAS contracost poate sa cerifice stagiile de cotizare si valoarea punctului de pensie pe ani.Pana la data de 01.04.2001 vechimea in munca= stagiu de cotizare. articolul 160 din legea 19 din 2000.
Deci cea mai indreptatita institutie sa opereze cu aceste date este CNPAS.
georgettegan a scris:

....Pana la data de 01.04.2001 vechimea in munca= stagiu de cotizare. articolul 160 din legea 19 din 2000.
.....

Nu are cum sa se puna semnul egalitatii intre aceste doua notiuni ... , iar Legea nr.19/200 este abrogata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca, dovada vechimii ContSters151108 ContSters151108 as dori va rog sa aflu cum pot dovedi vechimea in munca si ca am cotizat la pensie in perioada 1.01.2011-1.01 .2014(avand in vedere faptul ca s-au scos de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pentru formular e104 tanarobot tanarobot Buna ziua, In vederea obtinerii formularului E104 mi s-a comunicat ca este nevoie de o copie dupa cartea de munca. Eu am lucrat doar in 2011 deci nu am carte ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de la ultimul loc de munca!!!!!!!!!!!!11 kakadu kakadu angajatorul refuza sa imi elibereze o caracterizare si Adeverinta de stagiu de cotizare de la locul de munca anterior, pentru cei care au mai lucrat cu ... (vezi toată discuția)