Potrivit Codul penal art.126 al. 1 lit c) termenul de prescriptie a executarii pedepsei cu amenda penala este de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Amenda penala se prescrie in termen de trei ani de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus condamnarea.
In cazul neplatii amenzii penale, instanta de judecata poate dispune condamnarea la pedeapsa inchisorii .
Tinand seama de partea din amenda care a fost achitata , instanta poate inlocui pedeapsa dispusa cu cea a inchisorii, daca cel condamnat se sustrage , cu rea credinta, de la plata acesteia.
Reaua credinta cu privire la indeplinirea obligatiei de plata a amenzii trebuie sa fie dovedita.
Amenda penala
beluca
buna seara.ginerele meu are o amenda penala care trb platita in urma cu 3 ani.stie cineva care sunt urmarile acestei amenzi?apare in cazier?pe ce ... (vezi toată discuția)
Ameda penala
oanabeatrice
Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)