avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Modificare decizie de impunere
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Modificare decizie de impunere

Buna ziua,

PFA in sistem real.
Daca am primit deja decizia de impunere pentru 2012, o mai pot modifica cu o cere?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 09:58, 6 Iunie 2012
Pentru anul 2012 banuiesc ca este vorba doar despre declaratia 220 - declaratia privind venitul estimat. Se poate corecta, prin depunerea unei noi declaratii.Veti primi o noua decizie de la fisc. Daca este vorba despre declaratia 200 -privind veniturile realizate din Romania se poate depune declaratie rectificativa prin bifarea casutei "declaratie rectificativa".
Multumesc.
Da, pentru 2012. Este un termen limita?
Nu. Puteti depune oricand, cand considerati Dvs, ca veniturile ce le veti realiza difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal precedent.

NM pt.aplicarea Codului Fiscal:
170. Solicitarea emiterii unei noi decizii de plată anticipată, potrivit art. 81 alin. (3) din Codul fiscal, se face prin depunerea de către contribuabil a unei declaraţii privind venitul estimat/norma de venit.
art.81.alin.3
(3) Contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi și cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum și cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal anterior depun, odată cu declarația privind venitul realizat, și declarația privind venitul estimat/norma de venit.
Am inteles ca este nevoie de cateva acte pentru a modifica decizia de impunere.
- Formularul 220
- ceva declaratie cum ca nu am folosit decizia actuala la banca sau in alte locuri, legalizat.
Stie cineva exact?
Codul Fiscal nu face referire la asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 220 trebuie depusa sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Buna . Am o intreprindere individuala si nu stiu ca trebuie sa depun declaratia 220 pana la 31 ianuarie 20102 sau nu. Va rog ajutati (vezi toată discuția)
Pfa - declaratiile 200 si 220 impreuna? wasssu wasssu Am depus declaratia 200 fara 220 si mi-a venit impunere de plata pentru venitul anticipat pentru sumele din declaratia 200? Se mai poate face ceva sa schimb, ... (vezi toată discuția)
Dana chiden chiden :Am inregistrat o ii in 8 08.2011,am depus declaratia 220 tot atunci.Va rog sa ma informati daca mai trebuie sa depun declaratia 220 pe 2012,pana la 31 ... (vezi toată discuția)