avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema vecini - debransare retea termoficare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema vecini - debransare retea termoficare

Buna

Am cumparat anul trecut in septembrie un apartament (in Timisoara) la etajul 3/3 intr-un imobil cu 12 apt. nebransat la reteaua de gaze naturale. Incalzirea pe timpul iernii este asigurata de regia locala de termoficare Colterm. Problema mea este ca iarna am avut temperaturi foarte reduse in apartament (13 grade intr-o camera, maxim 18 grade in cealalta) din cauza conductelor foarte vechi si colmatate din bloc. Problema aceasta am inteles ca dateaza de mai bine de 5 ani din cauza faptului ca vecinii sunt batrani si nu au avut bani sa schimbe coloanele.
Modul prin care m-am gandit sa rezolv problema este urmatorul: mi-am propus sa ma debransez de la Colterm si sa-mi montez centrala de apartament. In acest sens am primit semnatorile vecinilor pentru bransarea la reteaua de gaze naturale. Costurile bransarii le-am suportat eu, devenind proprietar al coloanei de gaz din bloc. Urmatorul pas era obtinerea acordului asociatiei pentru debransare si acordul vecinilor cu care am pereti directi. Am obtinut semnaturile majoritatii locatarilor, al asociatiei si al vecinilor "limitrofi".
Bineinteles a urmat refuzul Coltermului sa ma debranseze, in temeiul unei legi din 2007 care nu permite debransarea apt. dintr-un imobil in care nu exista alte apartamente debransate.
Era un refuz la care ma asteptam, dar vecinii m-au amenintat ca daca imi voi pune centrala vor alerta toate autoritatile locale. M-au intrebat ca daca eu ma voi debransa, vor trebui ei sa plateasca caldura pe care Colterm-ul va continua sa o furnizeze(adica pentru 12 apt., fara a se face o redimensionare a necesarului de caldura)

Trebuie sa imi pun centrala, pentru ca apartamentul nu il pot vinde si nu voi avea caldura la iarna. Vecinii sunt batrani si dificili. Nu exista parti comune incalzite; apartamentul meu fiind la ultimul etaj ar trebui sa poata fi debransat fara a aduce prejudicii vecinilor.

Daca ei si-au dat acordul pentru debransare, e normal ca pe urma sa aiba puterea sa faca reclamatie in privinta debransarii?

Cel mai recent răspuns: popmircea81 , utilizator 07:45, 24 Mai 2012
1.Fiti putin mai clar : initial spuneti ca v-au amenintat cu reclamatia daca veti monta centrala de gaze, iar in final ca va vor reclama pentru debransare care debransare, de fapt, v-a fost refuzata de Colterm....
2.E un non-sens refuzul Colterm-ului : ca sa existe o debransare ulterioara trebuie sa existe "primul" debransat !
Incercati sa gasiti o asociatie in care s-au mai debransat si altii si aflati de la ei pasii exact de urmat.[EDIT]
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
elga50, moderator
1. Cele 2 sunt interconectate. Momentul in care am centrala, nu mai platesc nimic pentru inclazire asociatiei de proprietari pentru Colterm....
2. Din pacate e o lege sau o hotarare de guvern de prin 2007. o lege care doreste sa protejeze sistemul centralizat....


Incerc sa gasesc orice solutie... bineinteles si pe acest site

Multumesc
Raspunsuri utile gasiti pe cele doua link-uri de mai jos :
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc pentru link-uri. Citisem deja discutia despre Colterm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema caldura apartament popmircea81 popmircea81 Buna! De curand am cumparat un apartament cu 2 camere situat la etajul 3/3 dintr-un bloc construit in 1960. Toti locatarii sunt in varsta... A venit iarna, ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)
Debransare colterm tm ccaammyy2011 ccaammyy2011 Buna ziua, Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot ... (vezi toată discuția)