Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa fac si unde sa ma duc pentru a face un curs de securitate si sanatate in munca(seful vrea sa ma trimita la curs de perfectionare) dupa care sa pot face eu fisele angajatilor privind securitatea si sanatatea in munca,sa fac eu instruirea in acest domeniu angajatilor.As vrea mai multe detalii despre conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pt a face acest curs,unde se face acest curs..l la ITM sau unde?cam ce pret ar fi acest curs.Va multumesc
Era bine daca ne spuneati cati lucratori (salariati) are societatea si ce profil de activitate, pt ca functie de aceste date cerintele se pot schimba. Dar pt o unitate care are pana in 249 de lucratori si desfasoara o activitate care nu este prevăzuta în anexa nr. 5 a NM de aplicare a Lg 319/2006 se pot aplica urmatoarele art din NM de aplicare a Lg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
ART. 21
Pentru a putea să desfăşoare activităţile de prevenire şi protecţie, lucrătorul desemnattrebuie să îndeplinească cel puţin cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit prevederilor art. 49.
ART. 49
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului mediu sunt:
a) studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore.
Cursurile sunt organizate de agenti economici abilitati pt formarea profesionala a adultilor iar preturile difera de la un judet la altul, ce stiu eu sunt in jurul sumei de 600 lei. Sfatul meu este sa-l intrebati pe inspectorul SSM care raspunde de domeniul de activitate al unitatii dumneavoastra unde se fac cursurile, s-ar putea sa aveti "surpriza" sa va recomande o societate unde este el lector.
Buna ziua,va mai deranjez cu o intrebare:m-am inscris la cursul de ssm, dar pentru a putea face si fisele de situatii de urgenta ale angajatilor,trebuie sa fac si cursul de p.s.i,fara sa am si acest curs nu pot sa le fac eu?Va multumesc
Secretar cssm
utilizatorx
Buna ziua!
As dori sa intreb daca o persoana care a facut un curs de SSM in 2003 si legislatia s-a schimbat de atunci de n ori mai e autorizata sa fie ... (vezi toată discuția)