avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita fara hotarare judecatoreasca???
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita fara hotarare judecatoreasca???

As dori si eu un ajutor din partea oricarui dintre voi la situatia parintilor mei: au o pensie de nimic, ca marea majoritate a parintilor nostri, si cum nu era de ajuns s-au trezit ca li s-a oprit la amandoi 25% din pensie pentru un credit restant la un CAR. Ei s-au resemnat, incearca sa se descurce asa, dar problema mea e, ca nu mi se pare de loc ok cum s-a procedat de catre presedintele casei de ajutor reciproc care este si executor judecatoresc. Adica, le-a trimis cateva somatii de plata, ei au platit cat au reusit, timp de cateva luni, pentru ca au avut ceva probleme de sanatate, dupa care s-au trezit ca le vine pensia cu 25% mai putin la amandoi, fiind amandoi trecuti in contract unul imprumutat si celalalt girant. Intrebarea mea e:nu ar fi trebuit sa li se comunice hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit aceasta oprire???? au fost la casa de pensii sa intrebe si li s-a comunicat sec de catre o angajata ca executorii nu mai au nevoie acum de hotarare judecatoreasca. E adevarat?????? Am incercat sa iau si eu legatura cu aceasta casa, cu presedintele ei ,sa lamuresc putin problema, ca totusi ei nu au fost de rea credinta sa nu plateasca de loc, acum oprinduli-se cate 25% din pensia amandurora... e mai mult decat aveau fixata rata, si le e f greu.... dar nu mi s-a dat nici un raspuns concret, sau macar sa-mi confirme acest drept.
Va rog din tot sufletul sa ma ajutati....

va trebui sa vedeti contractul cu care ei obtinut acel imprumut.....contractele bancare sunt titluri executorii si nu e nevoie de sentinta de la judecatorie....nu stiu cum e treaba cu CAR-ul....citit contractul, apoi vazut ce se poate face
In primul rand se impune sa analizati responsabil contractul de imprumut incheiat de parintii dvs
Pe de alta parte ,intreg dosarul de executare silita poate fi studiat de parti la executorul judecatoresc
Aspectul ca aceiasi persoana detine concomitent atat functia de presedinte CAR cat si de executor judecatoresc ,ridica reale suspiciuni si poate fi analizata sub aspectul incompatibilitatii celor 2 functii
In contractul initial facut in 2008 nu este specificat ca e cu titlu executoriu...dar acest presedinte i-a convins in urma cu ceva timp cand a vazut ca nu mai pot sa-si respecte in totalitate plata ratei lunare, sa dea o declaratie scrisa ca acesta devine cu titlu executoriu, si daca nu platesc 2 luni consecutiv vor fi executati silit. Va rog sa-mi spuneti e corect?
Partea proasta e ca ei l-au ratacit, e facut in 2008....eu i-am solicitat domnului, da doar telefonic, sa-mi trimita o copie dupa acest contract, dar nu am primit-o. In contractul initial nu este trecut ca fiind cu titlu executoriu, dar au fost nevoiti sa dea o declaratie in scris, la solicitarea acestuia, in momentul in care nu au mai putut sa-si plateasca integral rata, precum ca contractul devine titlu executoriu si daca nu platesc 2 luni consecutiv se va trece la executarea silita. Ei oricum sunt in familie la acest CAR, s-ar putea ca de drept sotia sa fie presedinte si el executor.... o sa caut sa ma inresesez desi nu prea reusesc sa obtin prea multe informatii....nu este in localitatea noastra...ca m-as duce pana la ei...si telefonic nu dau relatii.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)
Poprire arinaioana arinaioana Buna ziua, Am un imprumut facut la un CAR al pensionarilor. S-a infiintat poprire pe pensia girantilor fara a exista un titlu executoriu investit cu formula ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)