avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua parintii mei au decedt urmeaza a se dezbate succesiunea datorita situatiei in fapt am facut deja declaratia notariala ca sunt deacord cu masa succesorala in urma defunctilor......sora mea fiind a 2 mostenitor si-a luat angajamentul de a depunea ea actele necesare la notar....acum as dori un raspuns daca se poate cind era mama in viata am dezbatut o mostenire la un imobil ce era situat in afara orasului si care s-a si vindut...sora mi-a comunicat ca notarul unde a depus actele i-a cerut si actul de vinzare a acelui imobi daca el a fost vindut de ce-l mai cere? actualul imobil la care urmeaza a fi dezbatuta succesiunea este cumparat de la locomfort pe el scrie vinzare-cumparare le catre locomfort si parintii mei are trecuta si valoarea cit a costat la timpul acela sa inteleg din spusele ei ca nu este bun? la ce-i mai cere inca un act de la loconfort prin care sa reiese ca este proprietatea parintilor? sau e altceva la mijloc? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: socela , utilizator 18:39, 23 Mai 2012
În ceea ce priveşte imobilul vândut, mă gândesc la faptul că notarul vrea să verifice dacă nu cumva a mai rămas vreun dezmembrământ al dreptului de proprietate în patrimoniul mamei, ori să verifice data la care a ieşit din patrimoniu imobilul respectiv.
Cu privire la imobilul cumpărat de la loconfort, probabil că acesta a fost cumpărat cu plata în rate şi de aceea solicită un act de la vânzător din care să reiasă că mama dvs. este proprietar fără a mai avea vreo sarcină imobilul respectv.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma mortii ambilor parinti am fost la notariat ... Fane1 Fane1 Buna ziua! In urma mortii ambilor parinti am fost la notariat si am dezbatut mostenirea. Mentionez ca am doua surori. Prima sora mi a vindut drepturile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura cu noi ... Ralucaa08 Ralucaa08 Buna ziua! Suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura cu noi nici cu mama noastra de mai bine de 15 ani refacandu-si viata (tatal fiind decedat) iar mama ne-a ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire sssilvia sssilvia Buna ziua , am o intrebare , caut un raspuns , mama mea are o casa mostenita de la parinti ei cu act de vinzare cumparare dar pe jumatatea casei din 1995 si pe ... (vezi toată discuția)