avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie pt copil nascut in franta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie pt copil nascut in franta

fiul meu este nascut in franta are 2 anisori si 3 luni eu nu muncesc, pot beneficia de alocatia din romania daca il declar la consulat?
Cel mai recent răspuns: alinabr81 , utilizator 18:24, 23 Mai 2012
Da, puteti beneficia de alocatia din Romanaia daca copilul este cetatean roman si nu beneficiati de alocatie din tara unde locuiti (Franta). Trebuie sa declarati nasterea si sa vi se elibereze certificat de nastere romanesc. Demersurile se fac la Primaria orasului unde aveti domiciliul, dar puteti intreba si la consulat sau ambasada.
aici in Franta nu primesc un cent pentru copil si daca am dreptul la alocatie in romania mi-o va trimite aici?
Vi se vireaza intr-un cont, dar in mod normal ar trebui sa aveti domiciliul in Romania. In Franta nu se trimit sigur.
am domiciliu si in Romania normal,dar nu am cont acolo. Banii se pot vira de exemplu in contul tatalui meu sau al fratelui?
...potrivit Regulamentului European nr. 1408, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“. Părinţii ar trebui, de exemplu, să stie că au posibilitatea de a solicita alocaţiile pentru copiii aflaţi în îngrijire de la statul pe teritoriul căruia au locul de muncă ...

[ link extern ] >

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere danyela_alm danyela_alm Buna ziua! Ma numesc Daniela si sunt rezident in Spania Am un bebelus de 9 luni care este cetatean spaniol avand in vedere ca tatal este cetatean spaniol(noi ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere in spania Vasilica-Irina Vasilica-Irina sunt insarcinata si locuiesc in spania as vrea sa stiu eu nasc in spania mi se face in in spania certificatul copilului sau trebuie sa merg in tara sa ii fac ... (vezi toată discuția)
Am sa am probleme la vama? simonacojocaru simonacojocaru buna seara .ma numesc Simona si as avea si eu o intrebare.locuiesc in germania de un an sunt insracinata si urmeaza sa nasc aici.mentionez nu am permis de ... (vezi toată discuția)