avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PUZ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PUZ

Buna .

Avem un pamant luat din 2007.Cand a fost cumparat pamantul nu avea PUZ.S-a facut un PUZ in 2008-vara, care s-a pus pe perete la Consiliul local, pentru ca in timp de 60( 30) zile , toti care doresc modificari sa le poata cere.Modificari s-au facut, dar nu au fost puse la vedere.De cate ori ne-am interesat ni s-a arata acest PUZ vechi afisat.Astfel, ieri, s-a intamplat sa vedem un alt PUZ, care va fi dat spre aprobare in Consiliu, in care apare din senin , un drum care trece exact prin mijlocul pamantului nostru, desi noi am fost primii care au depus cerere pentru certificat de urbanism pe acest pamant, si nu o cerere.Avem deja 4.

Ce se poate face?Cum se poate ca oamenii sa fie inselati in acest hal?Acum nici nu putem cere modificare ,deoarece am iesit din termenul limita.

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: MARIUS70 , utilizator 23:20, 1 Ianuarie 2009
Lucrez in domeniu; un PUZ nu se face aiurea,si nu e deloc simplu.
Nu exista PUZ daca nu exista PUG, iar in acesta este posibil ca terenul sa figureze ca teren viran.
Vreau sa va intreb daca ati intabulat terenul dupa cumparare?
Aceasta moda de a cumpara sau vinde terenuri sau imobile pe baza unui simplu act facut la notariat este specific zonei Oltenia, Muntenia,Bucuresti samd ceea ce e o mare prostie.Asadar dupa ce cumparati un teren va recomand sa mergeti la cadastru sa-i faceti intabularea.
Ca exemplu va pot spune sigur ca la nivelul anului 2005, Bucurestiul nu avea intabulate nici 50% din imobile, iar vanzarile se faceau pe baza unui contract de vanzare-cumparare.
Eu in regiunea in care locuiesc nu as cumpara un teren sau imobil fara sa vad extrasul CFsi CF extenso care-mi spune cine e propritar, cuia mai apartinut, daca are sau nu ipoteca, de ce rang,daca poate fi vandut si atunci platesc, in fata unui notar.
In concluzie din cauza faptului ca terenul nu a fost intabulat,si platit impozit pe el, este posibil ca atunci cand s-a facut PUG-ul sa figureze ca teren viran
Buna
Terenul este intabulat, intraviran.Toate actele sunt in ordine, pe numele nostru..Avem Carte funciara .Ne lipseste acest PUZ.Exista un termen in care un PUZ sa fie aprobat?Sau domnii pot trage de timp inca ani multi si buni pe spatele nostru?
Va multumesc
Depinde de arhitectul localitatii respective care pentru orasele mici, cum ar fi DETA,jud Timis,Voluntari, Afumati, etc este mai mare in functie decat insusi presedintele Romaniei-Basesescu Traian.El este Dumnezeu acolo.Poate rezolvati ceva discutand cu el ca sa va ajute, daca mai poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren felisana felisana Buna ziua! As fi interesata de achizitionarea unui teren in suprafata de 5-10 ari. Nu am mai cumparat niciodata si as avea nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, teren cumpărat in 2007. intravilan in cartea funciara, ... GEORGEFLORIANLUNGU GEORGEFLORIANLUNGU Buna ziua, Teren cumpărat in 2007. Intravilan in cartea funciara, intravilan in certificatul de urbanism. Autorizație de construire emisa, Locuința ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)