avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa facultate

Daca sunt absolventa unei facultati, am mai beneficiat de somaj, in prezent urmez studiile altei facultati la zi, in urma absolvirii mai pot beneficia de somaaj daca nu imi gasesc de lucru (in domeniul celei de-a doua facultati)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 24 Mai 2012
1. Potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca (art.40(2)) indemnizaţia de şomaj se acordã absolventilor o singurã datã, pentru fiecare formã de învãţãmânt absolvitã.

2. Asadar dupa absolvirea fiecarei facultati sau master veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de somaj? LAURA-ELENA LAURA-ELENA Buna ziua!Am 24 de ani si vreau sa stiu daca beneficiez de somaj sau de vreun alt venit. Mentionez faptul ca la implinirea varstei de 18 ani am primit somaj, ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master Justitiarul711 Justitiarul711 Unui absolvent de facultate care s-a inscris dupa absolvirea facultatii la cursurile de master la zi i s-a refuzat ajutorul de somaj pe motivul ca urmeaza ... (vezi toată discuția)
Subventie angajator StefaniaCibotariu StefaniaCibotariu Buna ziua, Dacă un student a terminat facultatea în 2013 însă licența a susținut-o în 2014, angajatorul mai poate beneficia de subvenție ... (vezi toată discuția)