avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptia achizitorie de 30 de ani daca se anuleaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptia achizitorie de 30 de ani daca se anuleaza TP?

Busa seara, am cateva nelamuriri,
Mostenitorul testamentar poate cere prescriptia achizitorie de 30 de ani in numele celui pe care l-a mostenit? Testatorul are un TP L18/1991 (terenul de sub casa intabulat pe baza acestui TP, iar casa intabulata in timpul vietii pe baza adeverintei de la primarie), TP-ul este atacat de fratele acestuia dezmostenit, pe motiv ca terenul respeciv face parte din masa succesorala a mamei lor, si ca decedatul (desi mostenitor rezervatar) a fost exclus de la mostenire prin testament autentic 1968.
Daca vedeti acest mesaj si aveti bunavointa sa raspundeti, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xyz2012 , utilizator 22:23, 23 Mai 2012
Puteti invoca uzucapiunea dar nu cred ca s-a implinit termenul . Fratele s-a trezit cam tarziu
Omul a trait in acea casa toata viata lui. A avut 81 de ani cand a murit, anul acesta. Daca fratele reuseste sa obtina anularea TP-ului, si daca dovedesc ca a locuit acolo in ultimii 30 de ani nici asa nu se poate?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
xyz2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune de 30 de ani xyz2012 xyz2012 Cu ce acte pot dovedii posesia de peste 30 de ani in cazul uzucapiunii? Extrasele din Registrul Agricol de la Primarie, sunt valabile? Si mai ce? Martori? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, aș avea si eu nevoie de un raspuns. in ce conditii ... CTL CTL Buna ziua, aș avea si eu nevoie de un raspuns. In ce conditii se poate face o dezmoștenire a unui copil. Multumesc (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)