Buna ziua! am 2 credite de nevoi personale pe care nu am mai putut sa le achit( nu sunt k ipoteca)in prezent dosarul meu din cate am inteles se afla la o firma de recuperare [ editat nume societate] ...si doresc sa stiu care sunt urmatorii pasi pe care or sa-i urmeze?am primit acasa o somatie in care scria ca daca nu achit in cateva zile or sa ma dea in judecata si ma trec si in cartea funciara sa nu pot vinde casa.Au dreptul sa ma treaca in cartea funciara daca nu este credit k ipoteca?ce se poate intampla in conditiile in care nu pot achita aceste credite?daca nu este nimic ipotecat pot prin hotarare judecatoreasca sa raman fara bunuri?ma pot judeca in lipsa?(tin sa mentionez k in momentul de fata nu sunt in tara).Va multumesc mult!astept raspuns
Conform legii, daca nu va achitati creditele, creditorul are dreptul de a va executa silit prin scoaterea la licitatie publica a tuturor bunurilor dvs. sau să vă puna poprire pe venituri.
Deci ca sa intelegem,nu conteaza ca am ales un credit de nevoi personale fara ipoteca platind rate substantial mai mari(de aia am ales aceasta varianta,sa ne punem casa la adapost),daca nu-l achitam si detinem un imobil,banca il poate lua?