avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asigurarea creditelor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurarea creditelor

Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
markgherca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:00, 6 Ianuarie 2009
Buna seara,

daca tatal dvs. nu are bunuri importante ( terenuri, case) atunci ati putea renunta la mostenire, caz in care nu veti datora suma imprumutata de la banca.
Altfel, acceptand succesiunea veti dobandi drepturile si obligatiile din contractul de imprumut, cu consecinta obligarii dvs. la restituirea sumei. Din studiul contractului cu banca ar trebui sa rezulte dc puteti fi obligat la plata integrala a sumei sau tot in rate asa cum platea si tatal dvs.
Nu inteleg despre ce asigurare este vorba. Ar fi bine sa reveniti cu detalii.

av. costi Boncu
Buna seara.
Este mai mult decat evident ca este vorba de o polita de asigurare de viata pe care bancile o incheie de cele mai multe ori in mod obligatariu pentru clientii care contracteaza un imprumut, chiar si de nevoi personale. Mie personal, BCR-ul mi-a incheiat o asemenea polita de asigurare de viata pentru un imprumut de nevoi personale.
Referitor la renuntarea mostenirii, nu mi se pare corect sa renunte la mostenire. Mostenirea poate fi acceptata si sub beneficiu de inventar.
Av. C. Gh.
Daca nu esti girant in contract,

NU AI NICI O OBLIGATIE.

Nu ai auzit de expresia "Moartea plateste toate datoriile"?

Ce treaba ai tu cu datoriile defunctului?

Ai grija sa nu semnezi ceva acte prin care sa preiei datoriile defunctului, ca am vazut si naivi mai mari.

Tu nu ai nici o obligatie sa informezi banca de deces si nici o alta obligatie.
Datoriile defunctului nu sunt treaba ta.


Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
ContSters51068, utilizator
Corect, mult mai avantajoasa pozitia ta, isotta.

Cat despre ce sa faceti, e nevoie de vazut contractul ala, imi e cam dificil sa inteleg clauza aia de spuneati, nu e posibil ca o banca sa spuna: daca mori, lasa, nu mai vreau banii... Ea vrea banii, ca de-aia e banca, si-i vrea in orice situatie...
Se incheie contractul la deces, insa cum?
Nu inteleg nici cum sa se fi facut o asigurare pe o suma mai mica decat creditul acordat... :O Ciudatel, si asta trebuie verificat: suma asigurata, debitul restant etc.

Alberto, nu inteleg, patromoniul decedatului nu trece la mostenitori? Patrimoniul nu include activul si pasivul? :O De ce omul asta nu mosteneste si debitele decedatului, ca mai inainte sustineaui ca le mosteneste, spunand ca nu ar trebui sa accepte mostenirea (ceea ce implica, evident, acceptarea si a debitelor).
Nu inteleg ce anume s-a schimbat de la mesajul tau anterior si in ce baza...
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Mostenirea in acest caz trebuie acceptata sub beneficiu de inventar.
Nu inteleg cum aveti dvs., in calitate de mostenitori, obligatia contractuala de a instiinta banca, daca dvs. nu ati semnat contractul ???
Mi se pare suspect faptul ca despagubirea de la societatea de asigurare nu acopera toata suma, ar trebui vazut si contractul de asigurare.
Nu semnati nimic la banca, pana cand nu ati facut procedura dezbaterii succesiunii la notar si nu ati clarificat prevederile din contractul de imprumut respectriv contractul de asigurare de viata.

Alte discuții în legătură

Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)