avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asigurarea creditelor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurarea creditelor

Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
markgherca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:00, 6 Ianuarie 2009
AVLIL a scris:

Alberto, nu inteleg de unde sunt ideile astea atat de categorice si fara o bucata cat de mica de argument.
Nu reiese de nicaieri ca are sau nu are avere decedatul... Oricum, mostenitorii mostenesc patrimoniul decedatului si nu numai averea sa, cele doua concepte fiind diferite.
Nu stim ce inselaciune ar face banca, pentru ca nu stim contractele semnate de decedat si ma intreb oare de pe unde ai tras tu o astfel de concluzie juridica?
As vrea, pe langa astea, sa cunosc si eu situatiile in care preluarea pasivului unei mosteniri nu este posibil, ca imi e tare greu sa vaz cum iau numai ce-mi convine dintr-o mostenire... iar pasivul il dau altora, il las in drum, dupa caz.

:offtopic: Avand in vedere regulamentul forumului care spune ca fiecare mesaj trebuie sa aduca un plus de valoare discutiei precum si ca nu ne dorim atitudini de cunoscatori ai adevarului absolut, te rog sa recitesti Regulamentul de postare din care citez:
"2.3. Posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei ("de acord", "super", „asa e”), precum si cele care repeta un raspuns deja postat la problema in discutie sunt uneori enervante. Asemenea mesaje pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza. In plus, in cazul in care ajungi sa te lauzi singur cu talentul pe care il ai, trebuie sa stii faptul ca forumul nu este locul elogiilor la adresa unor persoane, fie a celui care posteaza fie a altora. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanenta.

2.4. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei. Desigur ca, in mod inevitabil, raspunsurile vor contine o doza de subiectivism datorata interpretarii sau practicii proprii, insa ne-am dori sa nu sustii pozitii categorice fara sa aduci argumente in acest sens."

Avand in vedere aceste dispozitii, bolduirea fiind in regulament si aratand importanta argumen telor, te rog sa revii asupra postarii unor idei fara a arata baza lor juridica... Multumesc.


=D>:happy:
Multumesc pentru sfaturi,dar mai am de adaugat ca,banca a chemat-o pe mama si ia propus sa preia contractul.Nu stiu daca dintro pensie de 590 Ron poti plati o rata de 620 Ron,cum banca ia recomandat mamei?Sau ce sa inteleg prin faptul ca dupa mai multe discutii cu banca,in care noi am sustinut ca nu suntem obligati sa platim creditul, conform contractului, aceasta a inceput sa ii recomande sa plateasca cat are,cat poate in ziua scadenta a fiecarei luni.Banca a mai mentionat ca nu poate reesalona creditul pe o perioada care sa permita platirea ratei luind in considerare pensia mamei.Mi se pare suspect faptul ca banca nu a pomenit nimic si de ceilalti mostenitori avand in vedere ca nu sa facut succesiunea.Chiar la intrebarea noastra "cine va plati creditul sau in caz de neplata pe cine va trage la raspundere in cazul neplatii?", raspunsul lor a fost "de regula pe sotie".Astept sfaturile voastre.Multumesc.
Nu exista o regula, nu are legatura cu sotia. Se vor actiona mostenitorii.
Mai multe sfaturi nu va putem da ca nu cunoastem situatia: care sunt bunurile, ce merita si ce nu etc. Depinde de fiecare ce urmareste si de ce patrimoniu lasa decedatul.
Apoi nu avem contractul si vad ca sunt o serie de chestiuni care s ebat cap in cap: ba asiguratorul nu acopera tot creditul, ba acum banca va cere sa platiti aceeasi rata... ba contractul inceteaza la decesul debitorului... Nu mai inteleg nimic.
Mergeti cu contractul la un jurist.
Oricum, tot ceea ce achitati cu dovezi in numele mostenirii recuperati din patrimoniul defunctului. Daca e de unde. Daca nu, nu acceptati mostenirea.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)