As dori sa stiu daca e legal sa fii pus sa inlocuiesti colegii aflati in concediu din tura de noapte pe tura de zi in fiecare luna, astfel pierzand sporul de 25%. Pot sa refuz sa inlocuiesc? Nu am semnat nimic ca as fi de acord sa inlocuiesc.
Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
La intocmirea graficulului de libere, trebuie sa se aiba in vedere repausul saptamanal de 2 zile in cursul saptamanii. Practic, dumneavoastra ca inlocuitor la libere ar trebui sa va vina randul sa inlocuiti salariatii titulari si pe timp de noapte.Vorbiti cu seful dumneavoastra cand intocmeste graficul sa va asigure si tura de noapte sa puteti beneficia de spor.
practic eu sunt titular pe tura, ma ia din tura mea si ma pune pe tura de zi sa inlocuiesc colegii aflati in concediu, am inteles odata de doua ori sa pierd sporul dar a treia oara deja mi se pare un abuz, tinand cont ca alti colegi nu inlocuiesc
Spor inlocuitor cfp
biliana
spuneti-mi va rog daca pot primi sporul de 25% pt viza cfp in cazul in care inlocuiesc seful contabil prin dispozitie de inlocuitor in cazul in care acesta e ... (vezi toată discuția)
Concediu refuzat
Arisandy
Lucrez intr-un cabinet medical unde suntem doar 2 persoane si din aceasta cauza ne luam concediu de odihna in functie de posibilitati.
Am facut o cerere de ... (vezi toată discuția)