avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu refuzat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu refuzat

Lucrez intr-un cabinet medical unde suntem doar 2 persoane si din aceasta cauza ne luam concediu de odihna in functie de posibilitati.
Am facut o cerere de concediu, aprobata si semnata de colega, seful de sectie si sefa RUNOS, in schimb refuzata de d-na manager, pe motiv ca nu respect programarea de concediu ( mentionez ca acele 15 zile obligatorii eu mi le iau in iulie ). Fara nicio explicatie. Deci eu pana atunci nu am dreptul la concediu? Este un abuz?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 17 Martie 2014
1. Concediul de odihna se acorda in baza unei programari individuale sau a unei programari colective efectuate de angajator impreuna cu salariatul sau, dupa caz, cu sindicatul ori reprezentantii salariatilo

2. Dupa efectuarea programarii, in practica uzitata, efectuarea CO se face numai in baza unei reprtogramari a acestuia
pana acum asa ne-am luat ! pentru ca e imposibil altfel!
Dar daca dna manager aproba altei persoane concediu de odihna de pe o zi pe alta, iar mie nu-mi aproba din rea-vointa, se cheama discriminare, nu?
Se cheama mai degraba rea-vointa din partea managerului.
Daca situatii de genul asta se intampla numai persoanei dvs , atunci se poate pune in discutie si o eventuala discriminare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere co pt anul trecut seby_red_dogg seby_red_dogg Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca stiti cumva vreo reglementare noua prin care se spune ca nu mai trebuie intocmita cerere pentru concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediu silverlining silverlining Am platit un sejur pentru anul urmator intr-o anumita perioada, urmeaza sa fac si programarea concediului in acea perioada. Imi poate fi interzisa programarea ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!abuz la locul de munca anno anno Deschid aceasta discutie deoarece am nevoie de cateva sfaturi,sefa noastra ne obliga sa ne luam concediul de odihna dupa bunul ei plac,nu avem dreptul de a ne ... (vezi toată discuția)