avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... calatorii cu masina in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

calatorii cu masina in strainatate

Va rog sa ma ajutati ; stiu ca suna banal dar am mare nevoie de ajutorul cuiva! Daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pt o calatorie intr-un stat membru UE cu masina personala si cu 3 pasageri ( majori)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:02, 24 Mai 2012
Puteti citi aici informatii utile:
[ link extern ]
dar nu inteleg un lucru ;trebuie sau nu carte verde , asigurare casco, asigurare de sanatate ...... ce fel de acte pt masina?
va rog daca stiti sa ma ajutati!
imi cer scuze pt insistenta !

Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
anca_filip78, utilizator
Dupa intrarea in Uniunea Europeana asigurarea de sanatate nu mai este obligatorie pentru calatoria in tarile membre.

Insa pentru siguranta, este bine sa fiti asigurati daca nu cu o asigurare medicala facuta la o firma specializata, macar cu minimul oferit de cardul european de sanatate pe care il puteti obtine de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate de care apartineti.
Este valabil in tarile membre UE si Elvetia.

De la link-ul acesta puteti descarca un fisier .pdf unde aveti informatii complete despre procedura obtinerii:
[ link extern ]

In legatura cu asigurarea masinii, un articol cu informatii care va pot fi de folos gasiti aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in tarile ue silvia_m silvia_m As dori sa stiu daca pot calatori intr-o tara din UE legitimandu-ma cu cartea de identitate sau trebuie sa am pasaport. Sunt obligata la incheierea unei ... (vezi toată discuția)
Rca casco eugenpetrisor eugenpetrisor masina luata in leasing trece pe teritoriul italiei si face accident,vinovat este un cetatean italian. se duce cu asigurarea tot a ei sa o repare,avand ... (vezi toată discuția)
asigurare obligatorie de raspundere civila pentru autovehicul inmatriculat in sua cosmin_seattle cosmin_seattle AR PUTEA CAREVA SA MA AJUTE SI PE MINE SA IMI SPUNA CUM FAC SA PUN ASIGURAREA OBLIGATORIE PE O MASINA CARE ESTE INSCRISA IN AMERICA? DIN CATE AM AFLAT PAA ... (vezi toată discuția)