avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

in cazul in care minorul este dat in custodie tatalui, acesta castigand si reincredintare minor, tatal poate ceda custodia catre mama fara ca minorul sa fie audiat de un judecator?!?!?! si intrebat care ii este parerea?!?!? in situatia de fata minora locuind timp de 14 ani doar cu bunicii, tatal locuind in afara romaniei, situatia de fapt a minorei nu s-a schimbat niciodata, doar ca tatal s-a recasatorit si nu mai doreste nici un contact cu minora. dar minora doreste sa ramana la bunicii paterni, nu sa mearga la mama. instanta s-a pronuntat la primul termen, faca ca minorul sa fie audiat sau sa se faca ancheta sociala.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:12, 24 Mai 2012
Daca intre cei doi parinti se ivesc neintelegeri in privinta minorilor, judecatorul va hotari in functie de interesul superior al copilului. In privinta reincredintarii, potrivit Noului Cod Civil, autoritatea parinteasca asupra copiilor de regula se exercita in comun. Deci dupa noul Cod Civil nu mai exista institutia juridica a reincredintarii. Problema despre care vorbiti dvs, este aceea a schimbarii domiciliului minorei. Din punctul meu de vedere, pentru a solutiona aceasta problema, judecatorul avea obligatia de a dispune efectuarea anchetei sociale, prin care sa se stabileasca ce conditii de trai va avea minora, si de asemenea daca minorul are peste 10 ani, judecatorul are obligatia sa audieze minorul in procesele privitoare la el. Din acest punct de vedere apreciez ca hotararea judecatoreasca este nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi audiat un minor sub varsta de 10 ani gygygy gygygy fetita mea dupa divort a fost incredintata mamei ei,mar interesa cum sa procedez ca instanta sa-mi audieze fata care nu are decat 7 ani .fata mea decate ori ma ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)