Buna ziua, numele meu esti Andi.
As dorii sa stiu daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste raspunsuri, bunicul meu a decedat in urma cu 8 luni , iar apoi bunica mea a facut acea declaratie ca vrea 50%din pensia bunicului decedat.
Pana aici toate bune si frumoase, doar ca in urmatoarele 6 luni nu a primit pensia bunicului si nici pe a ei ( fiind pensionata si ea) ,a primit pensia bunicului dupa 7 luni, dar nu si cea din urma ,si nu a primit nici decizia de pensia (sau ceva de gen am inteles ca ar fi trebuit sa primeasca) .Va primii pensia retroactiva a bunicului pe lunile in care nu a primit ,si daca e sa o primeasca cand se va intampla, si in cat timp ii vine acea decizie.
Va multumesc.
Andi
Nu primeste doua pensii (pe a ei si 50% de urmas), va trebui sa opteze pentru pensia cea mai avantajoasa, asta in cazul in care nu s-a facut din oficiu. Va puteti da seama dupa cuantumul pensiei (pensia intiala a bunicii si cea primita dupa 7 luni) sau mergeti pentru informare la casa de pensii.
Daca a optat pentru pensia de urmas,trebuia emisa o decizie in acest sens si pusa in plata incepand cu luna urmatoare.Faceti o interventie la Casa locala pentru a intra in posesia deciziei si a restantelor.Sau mergeti in audienta la Directorul Executiv al Casei locale de care apartineti.
Pensie de urmas
IoanaAx
Buna ziua! Bunicii soțului, căsătoriți de peste 30 de ani, ea pensionata civil, el din armata. El a decedat anul trecut la sf lunii nov si in câteva zile ... (vezi toată discuția)