avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune multi-task
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune multi-task

Buna ziua,

Exista vreun principiu cf caruia in instanta poti cere un singur lucru, sau se pot solicita mai multe lucruri, daca acestea sunt conexe?

De exemplu: poti cere anularea unui titlu de proprietate, scoaterea bunului aferent dintr-o masa succesorala (in termen de 3 ani?) si operarea de modificari in certificatul de mostenitor in urma acestor schimbari/eliberarea altului nou?

Sau trebuie cate o actiune pt fiecare, 3 in total?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
marfan, utilizator
Se poate si este chiar recomandat sa se solicite toate cele trei lucruri (trei capete de cerere) prin una si aceeasi actiune. Exista legatura intre ele, prin urmare se pot solutiona impreuna.
Multumesc.
E posibil ca prin aceeasi actiune sa se solicite si partajul?

Mi-am amintit ca mai exista si varianta dosarelor "legate" sau conexe, nu stiu cum se zice. Ar fi o varianta?
multumesc
banuiesc ca nu

la fel, si raspunsurile in forumul asta sunt tot uni-task, niciodata multi-task. Niciodata nu afli raspunsul la intrebarea pusa, daqca ea solicita mai mult de un neuron.

complimente! :)
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
marfan, utilizator
Domnule marfan,

Uneori ati ridicat probleme DE DREPT interesante. Cum ar fi asta:

www.avocatnet.ro/content/for...

Si, prin urmare, v-am raspuns cu mai multe amanunte decat ati fi aflat poate in biroul unui avocat platit. (pentru ca problema de drept ar fi interesat mai multi cititori).

Daaar, nu-mi solicitati neuronu' ca ma apuc sa demonstrez public cu intrebarile pe care le-ati adresat din 2006 pana acum ca sunteti genul care acorda consultanta unor fraieri cu raspunsurile noastre de pe forum. X-( Cum de altfel ii "citesc" pe multi, dar ma prefac ca n-as pricepe.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
romascanu, moderator
Stimata doamna avocat,

Nu acord consultanta, imi dau doar cu parerea, banuiesc ca intr-un forum userii pot vorbi si intre ei, si nu e dialog doar de la catedra/podiumul avocatesc catre restul lumii.

Cine citeste parerile mele vede ca nu am calitatea de avocat/consilier juridic/etc, prin urmare ia raspunsul meu ca atare.

Foarte des am pus cate o intrebare, cineva a formulat un raspuns - nesatisfacator, pentru mine, sau incomplet, sau tangent cu problema - si s-a considerat ca mi s-a raspuns.

Cat despre consultatia la birou, ma mira ca nu va amintiti ca am fost si la dv la birou, pe Titeica, nu? (poate de aici "intuitiile" dv in spetele pe care le prezentam ). Asta nu inseamna ca nu mai am intrebari, nelamuriri.

M-au ajutat raspunsurile de pe acest site, dar sa stiti ca am langa mine, citit din scoarta in scoarta, cursul universitar "Drept civil - Succesiunile" de Alexandru Bacaci, Gheorghe Comanita, editia 2, Editura C. H. Beck. Pe cuvant va spun ca am avut si "Tratat de drept succesoral" de Francisc Deak, dar mi-a fost "imprumutata" de un avocat, si de atunci n-am mai vazut-o.

Cu stima.

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a raspuns la intrebare ContSters301306 ContSters301306 Am intrebat in forum date legate de cazul meu si mi sa raspuns : apeleaza la un avocat: nu este raspunsul pe care eu al asteptam, daca tot exista forumul asta, ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune victor1971 victor1971 Buna ziua . Am si eu o intrebare va rog , poate ma lamureste cineva : Sotia mea a decedat acum 3 luni si vreau sa dezbat taxa succesiune . Am strans toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu multi frati si nepoti Tudor! Tudor! Buna ziua, In decembrie 2018 a murit o sora de-a mamei (ramasa singura-sotul ei murise cu multi ani in urma, nu aveau copii)- insa mai avea 4 frati in viata ... (vezi toată discuția)