avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu multi frati si nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu multi frati si nepoti

Buna ziua,
In decembrie 2018 a murit o sora de-a mamei (ramasa singura-sotul ei murise cu multi ani in urma, nu aveau copii)- insa mai avea 4 frati in viata si mai multi copii ai fratilor decedati. In ianuarie 2020 una din surorile in viata a deschis succesiunea cerand toata averea surorii decedate pe motiv ca numai ea a a3utat-o cand a avut nevoie (foarte batrana fiind), Acest lucru nu este adevarat, fiind si contestat in instanta si de catre mama mea si de inca un frate. Intre timp sora care a deschis procesul a murit, insa procesul este continuat de sotul si fiul ei. Intr-o prima instanta i s-a dat castig de cauza pe motiv ca nu s-a facut succesiunea in termen sau asa ceva, n-am inteles prea bine (cumva numai ea a cerut, numai ea primeste).
Acum, ce e de facut, astfel incat toti cei indreptatiti sa-si primeasca partea ?
-Poate un singur urmas sa aiba castig de cauza, fara testament si fara contract de vanzare cumparare pe bunurile surorii decedate?
-La cat timp dupa deces poate fi solicitata succesiunea si cu ce acte?
-Daca reclamantul moare, se poate continua procesul? in ce conditii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tudor! , utilizator 10:44, 3 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
- Da, în anumite condiții, poate. De altfel, spuneți că a și obținut o hotărâre în acest sens.

- Oricând. O succesiune se poate dezbate oricând.

- Da. Dacă o parte din proces moare, procesul continuă cu moștenitorii părții decedate (Nu în toate cazurile. Există și excepții).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contrar regulamentului forumului, o să postez în completare.

Puteam să editez răspunsul anterior, dar, în mod intenționat, v-am răspuns doar la întrebările pe care le-ați formulat.
Și le-am lăsat „la dospit” o noapte, ca să vedeți că răspunsurile date strict la întrebările așa cum le-ați formulat, nu vă ajută la mai nimic. Pentru că întrebările nu sunt cele potrivite.

Într-o consultanță, clientul vine cu întrebările lui și poate să afle de la avocat răspunsuri la întrebări pe care clientul nici nu le-ați gândit încă, dar au importanță pentru cauza lui.

Dacă mai sunteți în termen pentru declararea căii de atac, discutați cu avocat, cu hotărârea pe masă!

Nu. Mătușa nu a câștigat pentru ceea ce credeți dvs. („pe motiv că numai ea ajutat-o”). Acesta nu este un motiv pentru majorarea cotei succesorale.
Aș crede, mai degrabă, că acesta a fost, așa, un fel de ... avion (zmeu de hârtie) înălțat că să - iertare - că să nu mai vedeți pe unde ar trebui să călcați și să nimeriți în prima groapă.

Luați-vă avocați oameni buni, că nu-i simplu de condus un proces.

Dacă mama dvs. s-a concentrat pe ceea ce nu a făcut cealăltă parte („fiind contestat și de către mama...”) în loc să se fi concentrat pe ceea ce a făcut dânsa (mama dvs.) în termenul de opțiune succesorală, atunci acesta ar putea să fie motivul câștigării procesului de către cealaltă parte.

Pentru că nu există, așa, de la mama natură, „îndreptățiți să-și primească partea” (cum ziceți dvs). Teoretic, da. Există vocația succesorală... Dar practic, se cam aplică vorba: mulți chemați, puțini aleși.

Este infirorător de important ca, într-un proces, să știți pe ce anume trebuie să vă concentrați. Și este destul de dificil pentru un avocat să-și convingă clientul să nu mai reacționeze la ... tot ce zboară.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2020
romascanu, moderator
Multumesc mult!
Hotararea inca nu a fost comunicata (banuiesc ca se trimite prin posta)- am gasit-o pe portal dupa numarul dosarului. Asteptam comunicarea si apoi facem ce e de facut, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sora Tudor! Tudor! Buna ziua, In decembrie 2018 a murit o sora de-a mamei (ramasa singura-sotul ei murise cu multi ani in urma, nu aveau copii)- insa mai avea 4 frati in viata ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabi29x gabi29x Buna ziua In 1990 a murit tata, in 1992 a murit mama. In 1994 am facut succesiunea in fata unui notar de stat unde ne-am prezentat toti mostenitorii de drep, ... (vezi toată discuția)