avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune sora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune sora

Buna ziua,
In decembrie 2018 a murit o sora de-a mamei (ramasa singura-sotul ei murise cu multi ani in urma, nu aveau copii)- insa mai avea 4 frati in viata si mai multi copii ai fratilor decedati. In ianuarie 2020 una din surorile in viata a deschis succesiunea cerand toata averea surorii decedate pe motiv ca numai ea a a3utat-o cand a avut nevoie (foarte batrana fiind), Acest lucru nu este adevarat, fiind si contestat in instanta si de catre mama mea si de inca un frate. Intre timp sora care a deschis procesul a murit, insa procesul este continuat de sotul si fiul ei. Intr-o prima instanta i s-a dat castig de cauza pe motiv ca nu s-a facut succesiunea in termen sau asa ceva, n-am inteles prea bine (cumva numai ea a cerut, numai ea primeste).
Acum, ce e de facut, astfel incat toti cei indreptatiti sa-si primeasca partea ?
-Poate un singur urmas sa aiba castig de cauza, fara testament si fara contract de vanzare cumparare pe bunurile surorii decedate?
-La cat timp dupa deces poate fi solicitata succesiunea si cu ce acte?
-Daca reclamantul moare, se poate continua procesul? in ce conditii?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune cu multi frati si nepoti Tudor! Tudor! Buna ziua, In decembrie 2018 a murit o sora de-a mamei (ramasa singura-sotul ei murise cu multi ani in urma, nu aveau copii)- insa mai avea 4 frati in viata ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului Corina1982 Corina1982 Buna ziua! In familia mea a murit recent o verisoara. Aceasta si-a petrecut ultimele saptamani de viata la azil, iar sora mea a facut-o sa ii lase prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)