avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie acordata din Canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie acordata din Canada

buna ziua, as dori o informatie, daca e posibil sa se deschida proces pt pensie intretinere minor, tatalui care e plecat in canada. menionez ca in urma divortului copilul a ramas in grija mamei, iar tatal urma sa-i plateasca un anumit procent din venit. tatal a emigrat in canada, si de atunci nu a mai trimis nimic, dar a scos un certificat de nastere al copilului si l-a luat cu el.
ce acte sunt necesare, ce proceduri ar trebui urmate pt ca fiul sa primeasca pensia, inclusiv cea restanta?
multumesc.
Aveti aici la nr. 18 toate informatiile necesare privind obtinerea pensiei de intretinere in strainate

[ link extern ]
multumesc pt raspuns!
In cazul in care debitorul are domiciliul intr-unul din statele parte la Conventia de la New York si numai se cunoaste domiciliul exact al celui obligat la plata pensiei, Ministerul Justitiei poate incepe demararea formalitatilor pentru obtinerea pensiei de intretinere
Ministerul Justitiei a fost desemnat, in temeiul legii nr. 26/1991, autoritate transmitatoare. In aceasta calitate, la solicitarea dumneavoastra, ministerul transmite dosarul pe care-l intocmiti.

Acest dosar cuprinde o lista de acte o cerere tip (anexa 2) si o procura tip (anexa 3). Cererea si procura se adreseaza catre autoritatea centrala a statului parte la Conventia de la New York (in functie de domiciliul celui obligat la pensia de intretinere-anexa 4 autoritati intermediare). Toate documentele din dosar se trimit atat in limba romana, cat si in limba oficiala a statului unde se trimite dosarul. Nu sunt acceptate simple xerocopii. Dupa actele originale se executa xerocopii care se legalizeaza la notariat si se traduc de catre traducatorii autorizati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere pensie alimentara! celentana26 celentana26 Buna! As avea si eu o intrebare legata de pensia alimentara a unui copil, pensie ce s-a stabilit luna trecuta. Dat fiind faptul ca, tatatl copilului lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major Orieta Orieta Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. In conditiile in care parintii sunt divortati, copilul major in ultimul an de liceu locuieste cu mama ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in alta tara micmaria micmaria Incepand cu data de 01.01.2014 tatal fetitei mele nu mai plateste pensie alimentara. Copilul meu are 9 ani iar pensia alimentara a fost stabilita de catre o ... (vezi toată discuția)