avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Momentul platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Momentul platitor TVA

Am depus declaratia de vector fiscal privind inregistrarea ca platitor TVA in data de 25.01.2011, cu incepere de la 01.02.2011 iar AFP mi-a eliberat certificatul cu aceiasi data 01.02.2011.
Cand se considera ca esti platitor TVA? Am un control fiscal care sustine ca trebuia sa platesc TVA incepand cu data de 01.01.2011.
Astept raspuns urgent(va rog), deoarece azi intocmeste procesul verbal si trebuie sa-i contest cu argumente .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 15:19, 25 Mai 2012
Depinde cand ati depasit plafonul pt. a fi luat in evidenta ca platitor de TVA.
Am avut firma declarata inactiva la ORC. AFP mi-a comunicat din oficiu ca a anulat inregistrarea ca platitor TVA. In noiembrie 2010 am reanceput activitatea (am comunicat la ORC reanceperea activitatii si la AFP). Am intrebat la serv. asistenta contribuabili ce regim trebuie sa aplic cu ocazia reluarii activitatii. Mi s-a comunicat ca sunt neplatitor TVA. In ian. 2011 am inteles ca s-a schimbat prevederile cu privire la reactivare. Am solicitat la data de 25 ian. 2011 inceperea ca platitor TVA(am depus vectorul fiscal) incepand cu data de 01.02.2011. S-a eliberat un alt certificat de inregistrare cu
mentiuna reanceperii platitor TVA cu dat de 01.02.2011.
Cifra de afaceri la data de 31.12.2010 a fost de 17900 lei afaranta perioadei 19.11.2010-31.12.2010.
Trebuia sa solicitati de la 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva ileananistor ileananistor Buna ziua, Am urmatoarea problema: La 01.05.2009 un SRL platitor de TVA si-a suspendat activitatea la Reg. comertului pe o perioada de 3 ani. La ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca platitor de tva danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua, Am rugamintea sa-mi spuneti ce documente trebuie duse la AFP in cazul in care o firma neplatitoare de TVA trece la platitoare intrucat a depasit ... (vezi toată discuția)
Incasare chirie! doru_gabriel doru_gabriel Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati intr-o problema! Firma mea a fost declarata inactiva de fisc! In acelasi timp am un contract de inchiriere pe rol . Mai ... (vezi toată discuția)