avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioadã determinatã sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioadã determinatã sau ...

Societatea noastră doreşte să mansardeze imobilul în care işi desfăşoară activitatea şi pentru aceeastă lucrare am găsit doi meseriaşi, persoane fizice neautorizate. În această situaţie, ce ar fi mai indicat, contract de muncă pe perioadă determinată sau contract civil (convenţie civilă)?
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Katri, utilizator
Cel mai recent răspuns: Katri , utilizator 13:46, 29 Mai 2012
erau situatii o persoana fizica construia in regie proprie. Inainte de 01.05.2011 doar pj si I.I. erau amendate pt munca la negru, pt incalcarea art 16 CM. Dupa ce s-a modificat acest articol si PF care primesc oameni la lucru sunt pasibile de amenda.
Aici nu e vorba de literatura sau discutii doctrinare. Pur si simplu asa se procedeaza in fapt. Iar daca mai prezinti si un contract civil in forma scrisa, sansele tale de a castiga procesul cu ITM sunt nule.
Din pacate , din experienta va spun ca ITM-ul nu a dat amenzi in astfel de situatii ...intr-adevar, se va sustine ca practica este neunitara la nivelul acestor institutii.
@freeelis
:Dlunar se dau astfel de amenzi.
dar poate unii.....B-)

Posibil , in alte zone ale tari se dau mai frecvent astfel de amenzi ...
Mulţumesc pentru răspunsuri, cred că o să alegem calea cea mai sigură, contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu contract civil de prestari servicii mihador mihador Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti ce contributii se opresc angajatilor cu contract de prestari servicii.Mi s-a spus ca sunt mai multe variante:numai 16%impozi ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii vs contract individual de munca CATALINADAN CATALINADAN Am un ONG si as dori sa stiu care-i modalitatea corecta de incheiere a contractelor pentru servicii de formare ( cursurile noastre sunt acreditate ANC si MENCS ... (vezi toată discuția)