avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte prestari servicii vs contract individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte prestari servicii vs contract individual de munca

Am un ONG si as dori sa stiu care-i modalitatea corecta de incheiere a contractelor pentru servicii de formare ( cursurile noastre sunt acreditate ANC si MENCS iar formatorii presteaza serviciul de formare pe un nr de 30-40 de ore )

Am inteles ca de la 1 ianuarie 2016 nu se mai permite incheierea de contracte prestari servicii ci trebuie sa fie CIM.

In cadrul unui curs MENCS de exemplu avem cazuri in care un formator presteaza doar pentru 3 ore si jumatate.

Care i modalitatea legala de contractare a personalului formator ? Trebuie prinsi in revisal si daca au 3h 30 min ? Sau 12 h 30 ?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 16 Martie 2016
Cititi si acest articol :
Contractul individual de munca vs. conventia civila. De ce ar prefera angajatorii sa incheie conventii civile?
www.avocatnet.ro/content/art...

O persoana fizica neautorizata va putea sa execute o lucrare materiala ori intelectuala sau sa presteze un serviciu, in baza art. 1851 din Codul civil, numai cu titlu ocazional.
[ link extern ]

Contractele de prestarii servicii nu se inregistreaza in REVISAL, numai contractele individuale demunca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Conventie civila cenzor giol marina giol marina Sunt de profesie economist,pensionata limita varsta,pot in anul 2016 sa mai fiu cenzor la un ong, platit in baza unui contract civil,daca nu cum pot fi platit? (vezi toată discuția)
Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)