avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general regim special
Discuție deschisă în Contabilitate în general

regim special

as dori clarificari lege in vigoare metodologie in legatura cu evidenta corecta a regimului special
Cel mai recent răspuns: dyna_dyanna , utilizator 22:11, 29 Mai 2012
Daca v-ati exprima o idee mai clar, v-am putea ajuta mai mult.:)

Sper sa va ajute:
ORDIN nr. 2226 din 27 decembrie 2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de catre persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata;
ORDIN nr. 3512 din 27 noiembrie 2008 privind documentele financiar-contabile,
este vorba despre evidenta corecta intrari iesiri ex.serii chitante sau serii facturi declarate pt a fi folosite la finante
trebuie completata pe fisa de evidenta fiscala tot cu regim special? sau este suficient doar un registru pentru urmarire imprimate?
Agentii economici au obligatia sa asigure un regim intern de numerotare a formularelor financiar-contabile utilizate.
Persoanele care raspund de organizarea şi conducerea contabilitatii vor desemna, prin decizie interna scrisa, o persoana sau mai multe, dupa caz, care sa aiba atributii privind alocarea si gestionarea numerelor aferente . Fiecare formular va avea un numar de ordine sau o serie, dupa caz, numar sau serie ce trebuie sa fie secvential(a), stabilit(a) de societate.
In alocarea numerelor se va tine cont de structura organizatorica, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale. In decizia interna se va mentiona care este numarul sau seria de la care se emite primul document.

Baza legala a fost mentionata mai sus de @ela david.

Puteti tine evidenta acestora intr-un registru.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Exista o Fisa de magazie a formularelor cu regism special.:)Pentru fiecare formular se deschide cate o fisa separata (chitantier, facturier , monetar). Coloanele din formualr sunt destul de clare, cuprinzand data, felul si nr formularului de primire sau de eliberare(intra cu factura ies cu bon de consum), cantitatea primita/eliberata, stocul si partea deosebit de importanta seria de la...la... si numele persoanei careia i se da acest formualar.
Eu folosesc si-un tabel in excel cu ajutorul caruia imi verific la sfarsitul fiecarei luni stocul faptic al acestor formulare (folosesc in mod uzual 7 tipuri de astfel de formulare) cu cel scriptic din programul de conta.:)
Ca idee, e unul din aspectele pe care le verifica si Garda /Finatele cand vin in control.
multumesc de lamuriri si da organele de la finante chiar vama printre altele verifica acest registru sau fise pe care e condusa miscarea pe regimul special
daca nu cer prea mult se poate vizualiza un astfel de tabel in exel ca model?
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
dyna_dyanna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare tipizate dona77 dona77 Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Am un format in word de avize de insotire a marfii. Cum nu este tipizat trebuie si un registru special cu numerele pentru avizele de insotire a ... (vezi toată discuția)
Evidenta formularelor tipizate(facturi chitante) mama1 mama1 buna, sunt administrator la o soc. nou infintata si as dori sa stiu cum se ine evidenta formularelor tipizate si deasemenea si a registrului de inventar (care ... (vezi toată discuția)